HTML tutorial

برای گرفتن مهریه از کجا شروع کنیم؟

به طور معمول بعد از اختلافات شدید میان زوجین، اولین سؤالی که به ذهن زوجه می رسد این است که برای گرفتن مهریه از کجا شروع کنیم؟ در حقیقت نخستین قدم زن برای احقاق حق خود، اقدام برای گرفتن مهریه می باشد. برخی تصور می کنند که تنها راه گرفتن مهریه، طلاق می باشد. اما وصول مهریه الزاما با جاری شدن صیغه ی طلاق ممکن نبوده و این باور غلط ناشی از عدم آگاهی افراد می باشد. گاهی با توجه به شرایط پیش آمده زن از شوهر خود درخواست مهریه می نماید و مهریه به نوعی بدهی مرد به زن می باشد.

بر همین اساس در این مقاله به دنبال یافتن پاسخ به این سؤال هستیم که برای گرفتن مهریه از کجا شروع کنیم؟

برای گرفتن مهریه از کجا شروع کنیم؟

پیش از پاسخ به این سؤال که برای گرفتن مهریه از کجا شروع کنیم؟ بهتر است بدانیم مهریه طلب زن از شوهر خود می باشد و در صورت عندالمطالبه بودن، در هر زمانی می تواند نسبت به گرفتن آن اقدام کند. در نتیجه مرد موظف به پرداخت مهریه می باشد. در این راستا سؤالات بسیاری برای زن پیش می آید که آیا تنها در صورت جدایی امکان گرفتن مهریه وجود دارد؟ مهریه بر اساس شرایط پرداخت چند نوع می باشد؟ برای گرفتن مهریه از کجا شروع کنیم؟ بهترین زمان برای درخواست مهریه چه موقع می باشد؟ قوانین گرفتن مهریه چیست؟ که بدون شک مواجهه با چنین سؤالاتی بدون مشاوره با وکیل مجرب و متخصص همانند کابوس بزرگی برای زن خواهد بود.

بخوانید...
معرفی بهترین وکیل با حق الوکاله مناسب در تهران

بی گمان گرفتن مهریه و چگونگی دریافت آن قوانین بسیار زیادی دارد که در ادامه به این قبیل موارد خواهیم پرداخت. همان طور که شنیده اید مهریه حق زن بوده و زن مالک مهریه ی خود می باشد. صداق یا مهریه به نوعی نشان دهنده ی احترام مرد به همسر خود می باشد. به موجب ماده ی ۱۰۸۲ قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران، زن مالک مهریه ی خود بوده و در صورت عندالمطالبه بودن هر زمان می تواند نسبت به مطالبه ی آن اقدام کند. بسیاری بر این باور هستند که زن تنها در زمان طلاق می تواند مهریه ی خود را مطالبه نماید. اما مطابق با ماده ی مذکور به محض جاری شدن خطبه ی عقد، زن می تواند برای گرفتن مهریه ی خود اقدام نماید.

زن مالک مهریه ی خود بوده و مهریه نشان دهنده ی احترام مرد به همسر خود می باشد

آشنایی با انواع مهریه بر اساس شرایط پرداخت

همواره برای بسیاری از مراجعه کنندگان به دفاتر وکالت یا دادگاه خانواده این سؤال پیش می آید که برای گرفتن مهریه از کجا شروع کنیم؟ در پاسخ به این سؤال می توان گفت که ابتدا باید نوع مهریه بر اساس شرایط پرداخت مشخص گردد. در ارتباط با انواع مهریه می توان گفت که مهریه به دو صورت عندالمطالبه و عندالاستطاعه قابل پرداخت می شود.

در مهریه ی عندالمطالبه به محض جاری شدن خطبه ی عقد، زن می تواند مهریه ی خود را طلب نماید و توان مالی مرد ملاک نمی باشد. به این معنا که زن وظیفه ای برای اثبات توانایی مالی مرد ندارد و مرد در صورت نداشتن توان مالی باید از طریق اثبات اعسار خود به دادگاه اقدام نماید. اما در مهریه ی عندالاستطاعه، توان مالی و استطاعت مالی مرد ملاک است و به محض درخواست زن، مهریه پرداخت نمی شود. در این نوع مهریه زن باید توانایی مالی شوهر خود را به دادگاه اثبات نماید. باید خاطر نشان ساخت که در صورت عندالمطالبه بودن مهریه، امکان عدم تمکین زن از مرد، ممنوع الخروجی وی و حکم جلب زوج با نظر قاضی و رأی دادگاه وجود دارد. بنابراین کاملا روشن است که عندالمطالبه بودن مهریه به نفع خانم ها بوده و مطالبه کردن آن به مراتب بسیار ساده تر می باشد.

بخوانید...
وکیل آدم ربایی تهران

طلب مهریه از سوی زن فقط در زمان طلاق نیست و به محض ثبت عقد زن می تواند مهریه ی خود را مطالبه نماید

از چه راه هایی می توان برای مطالبه ی مهریه اقدام کرد؟

در پاسخ به این سؤال که برای گرفتن مهریه از کجا شروع کنیم؟ نمی توان تنها به یک توضیح اکتفا کرد. روزانه تعداد زیادی از خانم ها به دنبال یافتن پاسخ مناسب به این سؤال هستند. چرا که تا حدودی اغلب خانم ها از حق مسلم خود آگاهی دارند. آن چه برای آن ها نامفهوم است، راه های گرفتن مهریه می باشد که در این جا به طور مفصل به آن ها خواهیم پرداخت.

پاسخ اول به پرسش : برای گرفتن مهریه از کجا شروع کنیم ? از طریق شورای حل اختلاف

خوب است بدانید که با وجود این که مطالبه ی مهریه از طریق شورای حل اختلاف امکان پذیر است، اما در صورتی رسیدگی آن به شورای حل اختلاف واگذار می شود که مقدار مهریه ارزش پایینی داشته باشد. به این صورت که تنها تا سقف ۲۰ میلیون تومان امکان مطالبه ی مهریه از طریق شورای حل اختلاف وجود دارد و برای مبلغی بیشتر از این باید به دادگاه خانواده مراجعه کرد. از آن جایی که معمولا مبلغ مهریه از این میزان بیشتر است، شورای حل اختلاف نمی تواند گزینه ی مناسبی برای دریافت مهریه باشد.

مراجعه به دادگاه خانواده

رایج ترین راه مطالبه ی مهریه، مراجعه به دادگاه خانواده می باشد. برای دریافت مهریه از طریق دادگاه، کافی است زوجه از طریق مراجعه به دفاتر الکترونیک خدمات قضایی، دادخواست مطالبه ی مهریه ی خود را تنظیم و ارسال کند. سپس دفاتر الکترونیک قضایی اقدام به ابلاغ دادخواست زوجه به دادگاه خانواده می نماید. در نهایت دادگاه اقدام به تعیین شعبه ی مورد نظر برای رسیدگی به پرونده خواهد کرد. لازم به ذکر است در صورت غیر منقول بودن مهریه ی زن، ضروری است اقدامات لازم از طریق مراجعه به دادگاه محل که ملک در آن واقع شده، صورت گیرد.

بخوانید...
به اجرا گذاشتن مهریه بدون طلاق

مراجعه به دفاتر اجرای ثبت

راه دیگری که در خصوص اخذ مهریه وجود دارد، دریافت اجراییه از طریق مراجعه به دفاتر اجرای ثبت می باشد. برای این منظور کافی است زوجه به دفتری که در آن ازدواج وی ثبت شده مراجعه نموده و برای دریافت اجراییه اقدام کند. به موجب بند ج ماده ی ۲ آیین نامه ی اسناد رسمی، دفاتر ثبت ازدواج از صلاحیت کافی برای صدور اجراییه برخوردار می باشند. درخواست دریافت اجراییه توسط زوجه یا وکیل او به صورت کتبی انجام می شود. به اجراییه ی فوق الذکر فرمی پیوست شده است که زن می تواند از طریق مراجعه به دفاتر ثبت ازدواج نسبت به دریافت آن اقدام نماید.

مشاهده کنید » وکیل مطالبه مهریه

مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مشاوره تلفنی