یکی از مهمترین و دشوارترین و در عین حال حساس ترین وکالت ها، وکالت کیفری است که به شدت نیازمند علم و تبحر و سرعت عمل وکیل بوده و در این نوع وکالت نحوه بیان جملات حتی گاهی می تواند مرز بین مجرمیت و برائت باشد و تجربه وکیل کیفری در این مدل بسیار راهگشاست.
فهرست مطالب
- 1 وکیل
کیفری کیست ؟
- 1.1 شکایت کیفری چیست؟
- 1.2 نحوه طرح شکایت کیفری
- 1.3 نقش وکیل کیفری
- 1.3.1 نقش وکیل کیفری در پرونده های کلاهبرداری
- 1.3.2
- 1.3.3 نقش وکیل کیفری در پرونده های فروش مال غیر
- 1.3.4 نقش وکیل کیفری در پرونده های قتل
- 1.3.5 نقش وکیل کیفری در پرونده های سرقت
- 1.3.6 نقش وکیل کیفری در پرونده های ضرب و جرح
- 1.3.7
- 1.3.8 نقش وکیل کیفری در پرونده های مزاحم تلفنی
- 1.3.9 نقش وکیل کیفری در پرونده های تهدید
- 1.3.10
- 1.3.11 نتیجه گیری
وکیل کیفری کیست ؟
کسی است که در کلیه دعاوی کیفری از جمله : خیانت در امانت،کلاهبرداری، فروش مال غیر، سرقت، قتل، فوت در تصادفات رانندگی، دیه، ضرب و جرح، نزاع، جعل و استفاده از سند مجعول، توهین، تجاوز به عنف، تهدید، آدم ربایی، مزاحمت تلفنی، مواد مخدر می تواند طرح شکایت نماید
شکایت کیفری چیست؟
شکایت کیفری در واقع ، شکایت از شخصی است که مرتکب تخلفی شده و عمل او طبق قانون جرم تلقی می شود و قاضی برای آن مجازات تعیین کرده شکایت “کیفری” نامیده می شود.
نحوه طرح شکایت کیفری
شکایت کیفری ابتدا در دادسرا مطرح می شود، یعنی باید شکوائیه خطاببه دادستان نوشته و مشتکی عنه (کسی که از او شکایت دارید)را با اسم و مشخصات و آدرس معین کنید ومشروح شکایت خود را بنویسید و مدارک و مستندات خود را به شکایت پیوست کنید.
تفاوت دعوی کیفری و حقوقی
- در دعاوی حقوقی دادگاه خاطی را ملزم به جبران حقوق قانونی فرد زیاندیده ( خوانده) می نماید ولی در شکایت کیفری دادگاه پس از اثبات اتهام متهم وی را به تحمل مجازات محکوم می کند.
- در دعاوی حقوقی دادخواست باید در برگه ی مخصوص ” دادخواست ” تنظیم شود در غیر اینصورتمورد پذیرش دادگاه قرار نمی گیرد اما شکایت کیفری می تواد در هر برگه ای تنظیم گردد.
- در دعاوی حقوقی با رضایت خواهان دعوی خاتمه یافته ولی در دعاوی کیفری و در مورد جرائمی که جنبه عمومی دارد مثل کلاهبرداری و رشوه با رضایت شاکی پرونده مختومه نمی شود.
- در شکایت حقوقی به شکایت کننده ” خواهان ” و به طرف او ” خوانده ” می گویند ولی در شکایتکیفری به شکایت در دعاوی کیفری، دادگاه پس از اثبات اتهام متهم، وی را به تحمل مجازات محکوم می کنداما در دعاوی حقوقی، دادگاه، خاطی را ملزم به جبران حقوق قانونی فرد زیان دیده یا خوانده می نماید.
نقش وکیل کیفری
وکیل کیفری در حوزه های مختلفی از جمله کلاهبرداری، فروش مال غیر، سرقت، ضرب و جرح، جعل، مزاحم تلفنی ، جرم تهدید و..می تواند نقش آفرینی کند که در ادامه نقش وکیل کیفری در هر یک از این حوزه ها به اختصار توضیح داده شده است.
نقش وکیل کیفری در پرونده های کلاهبرداری
در ابتدا خوب است با مفهوم کلاهبردار بیشتر آشنا شویم ؛ در واقع کلاهبردار کسی است که با فریب طعمه خود به شکار مال او می پردازد و برای فریب طعمه حیله بکار میبرد به طوریکه فردی که مورد کلاهبرداری واقع شده است مال خود را با رضایت در اختیار کلاهبردار قرارمی دهد.
شکایت کلاهبرداری اگر توسط وکیل انجام شود چه مزایایی دارد؟
- مدت زمان اثبات جرم کلاهبرداری کمتر میباشد.
- نیازی به حضور شاکی در دادگاه نخواهد بود.
- وکیل میتواند بعد از محکوم شدن کلاهبردار به رد مال، برای استرداد مال اقدام کند
- در صورت شناسایی اموال وکیل میتواند سریعا آنها را توقیف کند.
نقش وکیل کیفری در پرونده های فروش مال غیر
فروش مال غیر همانطور که از اسمش پیداست فروش مالی است (چه منقوق و چه غیر منقول) که متعلق به شخص دیگریست، اشخاص سودجو با سوء استفاده از موقعیت هایی که برایشان پیش می آید مال دیگران را منتقل می کنند و یا می فروشند. اگر خریدار هنگام معامله بداند چیزی که در حال خریدن آن است، مال شخص دیگری است، آن وقت او هم معاون جرم حساب می شود و مجازات خواهد شد.
دادستان و شاکی خصوصی وظیفه دارند برای اثبات سوءنیت و اطلاع خریدار از تعلق مال به دیگری، دلایل خود را به دادگاه ارائه دهند.
فروش مال غیر اگر توسط وکیل انجام شود چه مزایای دارد؟
- ·مدت زمان اثبات جرم فروش مال غیر کمتر میباشد.
- نیازی به حضور شاکی در دادگاه نخواهد بود.
- وکیل میتواند در صورتیکه فروش مال توسط دلال باشد اموال دلال را هم توقیف کند.
- وکیل میتواند رضایت و یا عدم رضایت شاکی را اعلام نماید و نیازی به حضور شاکی برای اعلام رضایت نخواهد بود(رضایت شاکی فقط موجب تخفیف در مجازات کلاهبردار میشود و کلا از بین نخواهد رفت)
نقش وکیل کیفری در پرونده های قتل
قتل؛رفتاری جنایی و خشن است به انگیزه آدم کشی ارادی وعمدی اشاره دارد که باعث می شود فردی ، فرد دیگر را به قتل برساند.جرم قتل یکی از جرایم خشونت آمیز است که در آن آسیب رساندن و صدمه وارد کردن با هدف نابودی جسمانی، تباه ساختن و از بین بردن فرد انجام می شود.
وکیل کیفری می تواند به وکالت از طرف شاکی (اولیای دم مقتول) دعوا را در دادسرا محل وقوع جرم مطرح می نمایند بازپرس بعد از انجام تحقیقات لازم و تعقیب متهم پرونده قتل را به جریان می اندازد. پرونده به دادگاه ارجاع داده می شود که پس از بررسی های لازم در صورت محکوم شدن متهم به جرم قتل مجازات کیفری وی تعیین می شود.
نقش وکیل کیفری در پرونده های سرقت
سرقت یا دزدی یک عمل مجرمانه و غیر قانونی است که در ماده 262 قانون مجازات اسلامی تعریف شده است . در این ماده آمده است که سرقت عبارت از ربودن مال متعلق به غیر است . با توجه به این ماده می توان گفت که اگر کسی مال متعلق به فرد دیگری را برباید ، سارق است چنانچه مدتی از وقوع سرقت گذشته باشد مثلا گذشت چند روز در اینجا شما بایستی به مراجعه به دفاتر وکیل نوین در سراسر کشور و مشاوره پس از تنظیم قرارداد وکالت بلافاصله وکلایی متخصص وارد پرونده شده و با نیروی کافی اقدام به دستگیری مجرمین و تلاشی مزید محکومیت آنها می نمایند.
نقش وکیل کیفری در پرونده های ضرب و جرح
ضرب و جرح ناشی از نزاع عمدی یا هرگونه اقدام دیگری که موجب خسارت بدنی به دیگران شود، بر اساس شرع و قانون، موجب ضمان واردکننده ضرب یا عامل جرح است و طبق قانون بااجرای قصاص یا پرداخت دیه، این خسارت باید به عنوان یک حق الناس جبران شود
شکایت منوب و جرح اگر توسط وکیل انجام شود چه مزایایی دارد؟
- مدت زمان اثبات جرم ضرب و جرح کمتر میباشد.
- نیازی به حضور شاکی در دادگاه نخواهد بود.
- بعد از مشخص شدن میزان ضرب و جرح، وکیل میتواند دیه را مطالبه کند.
- در صورتیکه نقص عضو صورت گرفته باشد وکیل میتواند تقاضای قصاص عضو کند.
- وکیل میتواند رضایت و یا عدم رضایت شاکی را اعلام نماید و نیازی به حضور شاکی برای اعلام رضایت نخواهد بود.
نقش وکیل کیفری در پرونده های جعل
جعل به زبانی عامیانه یعنی اینکه فردی نوشته و یا امضایی را به وجود آورد و یا تغییر دهد، به صورتی که نوشته و امضای جدید بر خلاف حقیقت باشد. یعنی فرد جاعل می خواهد دروغ را به جای حقیقت استفاده کند و فرد را فریب دهد جعل اسناد جعل مدرک تحصیلی یا جعل امضا و جعل اسکناس ازمصادیق جعل هستند.
شکایت کیفری جعل توسط وکیل انجام شود چه مزایایی دارد؟
- مدت زمان اثبات جرم جعل کمتر است.
- نیازی به حضور شاکی در دادگاه نخواهد بود.
- وکیل می تواند به جای موکل تقاضای کارشناسی و خط نگاری کند.
- وکیل می تواند برای جبران ضرر و زیان موکل و محکومیت شخص جاعل اقدام کند.
نقش وکیل کیفری در پرونده های مزاحم تلفنی
مزاحم تلفنی با استفاده از تلفن یا سایر وسایل مخابراتی، بدون جهت، ضمن اشغال خط تلفنی که متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی میباشد موجب اذیت و آزار و سلب آسایش طرف دیگر میشود. مزاحمت ها، به مشکلاتی که برای خانواده ها ایجاد می کنند محدود نمی شود، بلکه آتش نشانی، موسسات تاکسی تلفنی، پلیس 110 ،118 وغیره را هم شامل می شود و این امر مجازات های سنگین تری را می طلبد.
اگر بر اثر مزاحمت تلفنی، شخصی متحمل ضرر و زیان شود، در این صورت وکیل کیفری مطابق قوانین می تواند با ارائه شکوائیه به دادسرا مبنی بر مزاحمت تلفنی و بیان دلایلی که حاکی از خسارت رسیدن به وی باشد، مزاحم تلفنی را به محاکمه بکشاند و چنانچه دادگاه متهم را مجرم بداند مکلف است ضمن صدور حکم جزایی در باره مزاحمت تلفنی، نسبت به مطالبه ضرر و زیان مدعی خصوصی نیز حکم صادر کند و اگر نیاز بیشتر به تحقیق درباره خسارت مدعی باشد، پس از رسیدگی لازم مطابق ماده 12 قانون نسبت به صدور حکم اقدام می شود.
نقش وکیل کیفری در پرونده های تهدید
جرم تهدید به معنای ترساندن و بیم دادن بوده و عبارت است از واداشتن دیگری به ارتکاب جرم یا گرفتن مال؛ چندان که ترس از عاقبت فعل یا ترک فعل مذکور، فاعل را مطیع تهدیدکننده کرده باشد. چنانکه اگر شخصی دیگری را تهدید کند که اگر به مزاحمت های خود ادامه دهد، وکیل کیفری ضمن ارائه مدارک و صداهای ضبط شده اش به مراجع قضایی از وی شکایت خواهد کرد
نتیجه گیری
بطور کلی وکیل کیفری در تمامی دعاوی کیفری از جمله کلاهبرداری، سرقت ، جعل، قتل، ضرب و جرح ، مزاحمت تلفنی، فروش مال غیر میتواند طرح شکایت کند.که بطور مشروح نقش وکیل کیفری در هر یک از پرونده های مذکور را پیش تر توضیح داده ایم . امید است که شاکیان در انتخاب وکیل مورد نظر هوشمندانه عمل کرده و دقت لازم را بخرج دهند و وکیلی را انتخاب نمایند که با مورد حقوقی خود مرتبط می باشد.
درصورتیکه نیاز به مشاوره با بهترین وکیل تهران و وکیل کیفری مجرب دارید ، میتوانید بصورت تلفنی مشاوره (رایگان) دریافت نمایید و یا با رزرو نوبت از وکیل مورد نظر ، موردحقوقی خود را حضورا مطرح نمایید .
[…] وکیل کیفری […]