امروزه شاهد گسترش جرایم مختلف با بهرهگیری از بسترهای فضای مجازی و شبکههای اجتماعی هستیم. در حقیقت استفاده از شبکههای اجتماعی و فضای مجازی گرچه موجب تسهیل روابط اجتماعی و کاری میان اشخاص شده است اما از جهت دیگر این نقش تسهیل کننده سبب شده تا اشخاصی از این بستر سوء استفاده کرده و دست به ارتکاب جرم بزنند و به تبع آن افراد بسیاری را قربانی جرم سازند.قانون نیز با توجه کافی به این امر در مقابل چنین افرادی به صورت قاطع رفتار کرده و حسب مورد مجازات قانونی مقرر برای اقدامات مجرمانه آنان در نظر گرفته است. یکی از جرایمی که امروزه با توسل به فضای مجازی و وسایل ارتباطات جمعی ارتکاب می یابد جرم مزاحمت ناموسی است لذا در این مقاله قصد داریم شما را با حکم مزاحمت ناموسی در قانون و شیوه های مختلف ارتکاب آن از جمله حکم مزاحمت تلفنی ناموسی در قانون و نقش وکیل مزاحمت تلفنی آشنا کنیم.

حکم مزاحمت ناموسی
در قدم اول برای آشنایی با جرم مزاحمت ناموسی لازم است کمی پیرامون آن صحبت کنیم. منظور از ایجاد مزاحمت برای بانوان که در اصطلاح عموم تحت عنوان مزاحمت ناموسی شناخته می شود هر گونه رفتار غیر متعارف و ضد اجتماعی است که موجب سلب آرامش و آسایش شخص می شود. مزاحمت های ناموسی می تواند به شکل های مختلفی چون مزاحمت های خیابانی، آزار های کلامی و غیر کلامی با ماهیت جنسی و… نسبت به بانوان و اطفال باشد. قانون گذار به جهت حمایت کیفری از بانوان و اطفال در مقابل چنین رفتار های ضد اجتماعی سکوت نکرده است و هر گونه مزاحمت را با تحقق شرایط خاص قانونی واجد مجازات نسبتا شدیدی دانسته است.
مجازات مزاحمت ناموسی در قانون
در خصوص حکم مزاحمت ناموسی و مجازات آن در قانون، مرتبط ترین ماده قانونی ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی می باشد. مطابق با این ماده ؛ هر کس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شوون و حیثیت به آنان توهین نمایدبه حبس از دو تا شش ماه و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
بنابراین در ماده قانونی ذکر شده اطفال و بانوان به طور خاص مورد حمایت قانون در برابر مزاحمت های اشخاص قرار گرفته اند. البته با گسترش وسایل ارتباط جمعی و فضای مجازی امروزه مزاحمت های ناموسی به شکل های مختلفی مانند مزاحمت تلفنی انجام می شود که در ادامه این مقاله به بررسی حکم مزاحمت تلفنی ناموسی می پردازیم.
انواع مزاحمت ناموسی
همانطور که گفته شد جرم مزاحمت ناموسی به شیوه های مختلف قابل ارتکاب است و در حقیقت آن چه در نظر قانون اهمیت دارد ارتکاب جرم است نه ابزار یا وسیله ی ارتکاب آن. جرم مزاحمت ناموسی به صورت های مختلفی چون مزاحمت خیابانی، آزار کلامی و غیر کلامی با ماهیت جنسی، به کار بردن الفاظ یا کلمات و حرکات توهین آمیز، آزار های فیزیکی و… است. همچنین گاهی مزاحمت های ناموسی از طریق فضای مجازی و وسایل ارتباط جمعی انجام می شود. در این میان حکم مزاحمت تلفنی ناموسی در قانون دارای مجازات است.
نکته مهم در جرم مزاحمت ناموسی آن است که غالبا بزه دیدگان این جرم به سبب ترس از آبرو یا دلایل مختلف از شکایت صرف نظر می کنند اما توجه داشته باشید که کوتاهی در برابر مرتکبان این جرم جسارت لازم را به آنان برای اخاذی یا سوء استفاده از اشخاص دیگر خواهد داد بنابراین لازم است با قاطعیت در مقابل چنین افرادی رفتار کنید.

حکم مزاحمت تلفنی ناموسی
در خصوص حکم مزاحمت تلفنی ناموسی ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ نقش کلیدی دارد. مطابق با این ماده؛هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.
که مطابق با تبصره ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی اصلاحی سال ۱۳۹۹، مجازات حبس ماده فوق به نصف تقلیل مییابد.
توجه داشته باشید که حکم مزاحمت تلفنی ناموسی در قانون از جمله احکام و جرایم غیر قابل گذشت است. بنابراین حتی در صورت گذشت شاکی به جهت آن که این جرم دارای جنبه ی عمومی است از مجازات برخوردار خواهد بود. البته گذشت شاکی می تواند موجبات تخفیف مجازات را برای شخص مرتکب فراهم آورد.در این خصوص شما می توانید با وکیل مزاحمت تلفنی مشورت کنید.
نقش وکیل مزاحمت تلفنی
با توجه به آن که بیشتر بزه دیدگان پرونده های مزاحمت به دلایل مختلف از شکایت صرف نظر می کنند حضور یک وکیل مزاحمت تلفنی در پرونده های مزاحمت ناموسی و راهنمایی او به سبب شناخت جامع نسبت به قوانین و تجربه ی او در پیگیری پرونده های مزاحمت ناموسی می تواند نقش به سزایی داشته باشد. در پرونده های مزاحمت نسبت به نوامیس بایستی از وکیل مزاحمت تلفنی متخصص در پرونده های کیفری کمک بخواهید. حکم مزاحمت تلفنی ناموسی از جمله مواردی است که قانون به هیچ روی در مقابل آن کوتاه نیامده است لذا بهتر است شما نیز از ترس آبرو و… در برابر این افراد سکوت نکنید و پیش از هر اقدامی با یک وکیل مزاحمت تلفنی مجرب مشورت کنید.
مزاحمت برای اطفال و بانوان به سبب اهمیت نزد قانون گذار حسب مورد و مطابق با بند ت ماده ۲۳۷ قانون آیین دادرسی کیفری از موارد صدور قرار بازداشت موقت توسط بازپرس برای متهم است طبیعتا حضور یک وکیل مزاحمت تلفنی به سبب آگاهی از موارد این چنینی در قانون می تواند در احقاق حقوق شما نقش موثر داشته باشد.
نتیجه گیری وکیل مزاحمت تلفنی
حکم مزاحمت ناموسی در قانون به صورت های مختلفی بیان شده است و دارای مجازات دانسته شده است. یکی از مصادیق مزاحمت ناموسی را می توان حکم مزاحمت تلفنی ناموسی دانست که از جمله جرایم غیر قابل گذشت است و دارای مجازات نسبتا شدیدی است. اگر شما نیز به دنبال آگاهی از مجازات مزاحمت ناموسی و یا نحوه ی طرح شکواییه در دادگاه هستید می توانید با وکیل مزاحمت تلفنی و مشاورین کیفری موسسه حقوقی صدرا مشورت کنید.
امروزه شاهد گسترش جرایم مختلف با بهرهگیری از بسترهای فضای مجازی و شبکههای اجتماعی هستیم. در حقیقت استفاده از شبکههای اجتماعی و فضای مجازی گرچه موجب تسهیل روابط اجتماعی و کاری میان اشخاص شده است اما از جهت دیگر این نقش تسهیل کننده سبب شده تا اشخاصی از این بستر سوء استفاده کرده و دست به ارتکاب جرم بزنند و به تبع آن افراد بسیاری را قربانی جرم سازند.قانون نیز با توجه کافی به این امر در مقابل چنین افرادی به صورت قاطع رفتار کرده و حسب مورد مجازات قانونی مقرر برای اقدامات مجرمانه آنان در نظر گرفته است. یکی از جرایمی که امروزه با توسل به فضای مجازی و وسایل ارتباطات جمعی ارتکاب می یابد جرم مزاحمت ناموسی است لذا در این مقاله قصد داریم شما را با حکم مزاحمت ناموسی در قانون و شیوه های مختلف ارتکاب آن از جمله حکم مزاحمت تلفنی ناموسی در قانون آشنا کنیم.
بدون دیدگاه