مجازات مزاحمت از طریق پیامک

مزاحمت از طریق پیامک

امتیاز دهید post

برخی از افراد با استفاده از تلفن همراه اقدام به ارسال پیامک توهين آمیز به دیگران میکنند که در قانون برای این رفتار جرم انگاری شده است و در زمره جرایم کیفری قرار میگیرد که مجازاتی هم برای مرتکب درنظر گرفته شده است. باتوجه به محتوای پیامهای ارسال شده، ممکن است فرد مزاحم دچار انواع مختلفی از جرم شده باشد که با توجه به آن، مجازات مزاحمت پیامکی تعیین می شود. شما میتوانید با استفاده از نمونه شکایت مزاحمت پیامکی و مجازات توهین و افترا از طریق پیامک که در پایان این مقاله آمده است، شکایت خود را به مراجع قانونی اعلام کنید.

شروط لازم برای اثبات توهين از طريق ارسال پيامک

 در صورتی شروط زیر وجود داشته باشد، اثبات جرم توهين از طريق ارسال پیامک تحقق پیدا میکند و شخص ارسال کننده شناسایی می‌شود:

  • سيم كارتی كه متن پيامک توهين آمیز با آن به شاكی فرستاده شده تحت مالكيت متهم باشد
  • دريافت كننده پیامک توهين آمیز مالک سیم کارت باشد و همان شخص شاکی در پرونده پیامک توهین آمیز باشد
شروط لازم برای اثبات توهين از طريق ارسال پيامک

مجازات مزاحمت پیامکی چیست؟

ارسال پیامک و ایجاد مزاحمت برای دیگران خود به خود  مصداق جرم است بنابراین مطابق ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی مزاحمت پیامکی چه با فحاشی ناموسی و چه بدون آن خود یک جرم مستقل می‌باشد حال استفاده از عبارات توهین‌آمیز می‌تواند آن را سنگین‌تر و تبدیل به مجازات فحاشی نماید، بنابراین چنانچه ارتکاب آن با توهین نیز صورت گرفته باشد، شاكی می‌تواند تقاضای اعاده حیثیت را نیز مطرح کند.

 مطابق ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی تاکید شده است که افترا به هر وسیله‌ای كه در جامعه منتشر شود جرم خواهد بود. بنابراین استفاده از ايميل يا پيامک هم می‌تواند راهی برای ارتکاب این جرم باشد

طبق ماده ۵۳ قانون جرايم رايانه ای و ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی مجازات مزاحمت پیامکی و توهين از طريق ارسال پيامک ۷۴ ضربه شلاق يا جزای نقدی و یک ماه تا یک سال حبس می‌باشد در صورتی که مطالب عنوان شده در پیامک جزء موارد مربوط به قذف تلقی گردد، مجازات فحاشی ناموسی از طریق پیامک در این شرایط شامل حد قذف خواهد بود برای چنین شرایطی قانون مجازات را۸۰ ضربه شلاق و حبس از شش ماه تا سه سال  در نظر می‌گیرند.

قانون 608 مجازات اسلامی چه گفته؟

با توجه به ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی  و همچنین براساس رويه قضايي حاضر اين نوع توهيناز طریق شکایتدر دادسرا و دادگاه قابل پیگیری است البته محتوا و متن پیامک که ارسال کننده فرستاده است باید از طرف شاکی اثبات شود.

قانون 608 مجازات اسلامی چه گفته؟

جرایم پیامکی  نیز مانند جرایم دیگر باید دارای رکن روانی که شامل سوءنیت عام و خاص میشود باشد بنابراین زمانی سوءنیت عام در این جرم شکل میگیردکه فرد با استفاده و به کار گیری تلفن همراه اقدام به ارسال پیامک  کند، اما در سوءنیت خاص شخص از روی عمد و قصد آزار و اذیت دیگری مطالب یا تصاویری را ارسال کند بنابراین موضوعی که حائز اهمیت است این است که سوءنیت خاص احراز شودو تا هنگامی که اثبات نشود که ارسال کننده پیامک  سوء‌قصدی از ارسال پیامک نداشته است مسئولیت کیفری برای وی متصور نیست

ادله اثبات دعوی جرم توهین و مزاحمت از طریق پیامک

به موجب ماده ۱۲ قانون تجارت الكترونیکی؛ داده پیام يكي از ادله اثبات دعوای این جرم می‌باشد اسناد و ادله اثبات دعوا ممكن است به صورت داده ‌پيام باشد و هيچ محکمه یا مرجع رسیدگی دیگری نمی‌تواند بر اساس قواعد ادله موجود، ارزش اثباتی داده پیام به دليل شکل قالب آن رد كند به طور کلی بر اساس ماده ۱۳ قانون تجارت الكترونيک ارزش اثباتی داده پیام ها با توجه به عوامل دیگری از جمله تناسب پیامک هایی که مبادله شده است مورد بررسی قرار می‌گیرد.

نظریه دادستان کل کشور

جرم مزاحمت تلفنی در صورتی محقق می‌شود که نتیجه آن که مقصود مزاحم است حاصل گردد، بنابراین در مواردی که محل شروع جرم و محل حدوث نتیجه در حوزه‌های قضایی مختلف باشد ـ محل حدوث نتیجه محل وقوع جرم است و دادگاهی که این محل در حوزه آن قرار دارد طبق ماده ۵۴ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری صالح برای رسیدگی است.

پیگیری جرم توهین و مزاحمت از طریق پیامک به چه صورت انجام می‌گیرد؟

پیگیری جرم توهین و مزاحمت از طریق پیامک به چه صورت انجام می‌گیرد؟

نوع مجازات این جرم نیز با توجه به شخصیت متهم، دفعات و نوع مزاحمت بستگی دارد. مزاحمت تلفنی موضوعی است که علاوه بر امکان پیگیری از سوی شرکت مخابرات، از طریق دادسرا و در قالب شکایت کیفری نیز قابل پیگیری است.

:توهین و افتراهای مندرج در پیامک‌ها به چند طریق قابل پیگیری است

  • قانون ،مزاحمت های تلفنی ساده را به مرکز مخابرات ارجاع داده و از کاربران می‌خواهد برای پیگیری چنین جرائمی که در آن توهین و افترا و فحاشی ناموسی وجود ندارد، از طریق مخابرات اقدام نمایند. مخابرات برای چنین افرادی در بار اول اخطار کتبی و در بار دوم قطع یک ماه سیم کارت را پیش بینی و در سایر موارد هم طبق مقررات با وی برخورد خواهد کرد
  • راه دیگر پیگیری مجازات فحاشی ناموسی از طریق پیامک و کلمات توهین‌آمیزدر  اشخاص اگر مایل به تعقیب جرم از جنبه کیفری باشند  باید به دادسرای محلی که جرم در آن محل رخ داده است، مراجعه کنند، همچنین وکیل با تجربه در این زمینه می‌تواند راهنمایی‌های لازم برای حضور در دادگاه محلی و ارائه دادخواست را به کاربر رسانده و  شاکی را از حقوق قانونی خود مطلع سازد

رأی وحدت رویه شماره ۷۲۱ ـ ۲۱/۰۴/۱۳۹۰ هیأت عمومی دیوان عالی کشور:


وقوع بزه مزاحمت برای اشخاص به وسیله تلفن یا دستگاه‌های مخابراتی دیگر ـ موضوع ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی ـ منوط به آن است که نتیجه آن که مقصود مرتکب است محقق گردد، بنابراین در مواردی که اجرای مزاحمت از یک حوزه قضایی شروع و نتیجه آن در حوزه قضایی دیگر حاصل شود، محل حدوث نتیجه مزبور، محل وقوع جرم محسوب و مناط صلاحیت دادگاه رسیدگی‌کننده نیز همین امر خواهد بود. بر این اساس رأی شماره 1045ـ20/7/1385 شعبه بیست و هفتم دیوان عالی کشور که با این نظر مطابقت دارد به اکثریت آراء صحیح و منطبق با موازین قانون تشخیص می‌گردد. این رأی طبق ماده ۲۷۰ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور و دادگاه‌های سراسر کشور لازم‌الاتباع است.

نمونه شکایت مزاحمت پیامکی

اگر قصد شکایت از فردی بابت جرم مزاحمت پیامکی دارید، نمونه شکایت مزاحمت پیامکی زیر میتواند برای شما کمک کننده باشد.

ریاست محترم دادسرای….

با سلام؛احتراماً به استحضار می رساند:

اینجانب مالک خط تلفن به شماره ……… می باشم که مشتکی عنه از طریق شماره های ……. از تاریخ …….. به مدت …….. با بنده تماس گرفته و با ارسال پیامک های توهین آمیز حاوی فحاشی و افترا ایجاد مزاحمت کرده است. اینجانب بارها از ایشان تقاضا کرده ام که دیگر مزاحم نشوند، اما ایشان همچنان به مزاحمت های خود ادامه می دهند و باز هم علاوه بر تماس های تلفنی، پیامک های غیراخلاقی نیز ارسال می نمایند که موجب سلب آسایش بنده شده اند. لذا با توجه به ادله اینجانب که شامل لیست تماس ها و پیامک ها و …. می‌باشد  و با استناد به مواد ۶۴۱ و ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی تعزیرات، تعقیب و مجازات ایشان را استدعا دارم.

نتیجه گیری

عده از افراد جهت سرگرمی اقدام به مزاحمت های تلفنی از طریق تماس و یا پیامک به دیگران میشوند بدون اینکه از مجازاتی که در پیش روی این عمل است خبر داشته باشند و عده هم با تهدید و توهین و افترا از طریق تماس و پیامک تلفنی رفته رفته اقدام به انجام جرایم دیگر میکنند که ممکن است به قتل افراد بیانجامد، بنابراین این عمل موجب سلب آسایش عمومی شده و موجب برهم خوردن نظم جامعه میگردد به همین جهت در قانون مجازات اسلامی برای آن جرم انگاری شده است، با انتشار این مقالات تلاش میشود تا با این چنین اعمالی کمتر مواجه شویم. در این حالت میتوانید با استفاده از نمونه شکایت مزاحمت پیامکی که در انتهای مقاله آمده است ، مراتب شکایت خود را به مراجع قانونی اعلام کنید.

درصورتیکه نیاز به مشاوره با وکیل حقوقی مجرب وبهترین وکیل تهران و وکیل کیفری دارید میتوانید بصور تلفنی مشاوره (رایگان) دریافت نمایید و یا با رزرو نوبت از وکیل موردنظر ، مورد حقوقی خود را حضورا مطرح نمایید

مجازات توهین و افترا از طریق پیامک

با گسترش وسایل ارتباط جمعی از جمله پیام رسان های مختلف در شبکه های مجازی مانند تلگرام و واتساپ و… ارتکاب جرایم نیز گاهی رنگ و بوی مجازی به خود گرفته است و در موارد بسیاری استفاده از فضای مجازی باعث تسهیل ارتکاب جرایم متعدد شده است. یکی از جرایم نسبتا شایع جرم توهین و افترا در فضای مجازی و از طریق پیامک است که در قانون مجازات اسلامی دارای مجازات نسبتا سنگینی است. اگر شما نیز به دنبال آگاهی از مجازات این جرم و نمونه شکواییه توهین و افترا از طریق پیامک هستید نوشتار زیر را تا انتها دنبال نمایید.

توهین و افترا در فضای مجازی

توهین در معنای اصطلاحی و حقوقی به معنای هر فعل یا ترک فعل اعم از گفتار و رفتار یا نوشتار است که به نحوی از انحاء شخصی را به لحاظ حیثیتی و شرافتی مورد اهانت و وهن قرار دهد.

افترا نیز به معنای نسبت دادن جرم به دیگری و عجز از اثبات آن است که مطابق با قانون به دو دسته افترا قولی و افترا عملی تقسیم می شود.

در حقیقت افراد بسیاری هستند که در هنگام عصبانیت و خشم الفاظ رکیک و توهین آمیزی را خطاب به دیگران علی الخصوص در فضای مجازی و پیامک به کار می برند. پس بهتر است توجه داشته باشید که این توهین حتی در بستر پیامک و فضای مجازی نیز جرم شناخته می شود و با تحقق شرایط خاصی دارای مجازات است و امروزه با ارائه ادله الکترونیک مانند تهیه رونوشت از پیامک و اسکرین شات پیام توهین آمیز به راحتی قابل پیگرد قانونی و در نهایت محکومیت شخص مرتکب است. بنابراین با گسترش جرم توهین و افترا از طریق پیامک و فضای مجازی افراد بسیاری به دنبال طرح دعوا کیفری و در جستجو نمونه شکواییه توهین و افترا از طریق پیامک هستند که در ادامه این نوشتار به بررسی آن خواهیم پرداخت.

مجازات توهین در پیامک

همانطور که گفته شد در جرم توهین نوع وسیله و ابزار برای ارتکاب جرم اهمیتی ندارد و توهین به هر طریقی با جمع شرایط قانونی می تواند دارای مجازات مقرر باشد. بنابراین در جرم توهین از طریق پیامک هر گونه توهین و استفاده از الفاظ رکیک در متن پیامک می تواند دارای مجازات باشد. در مواردی به کار بردن الفاظ رکیک در متن پیامک می تواند دارای مجازات حدی قذف باشد. بر این اساس و مطابق با ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ و مطابق با اصلاحات سال ۹۹؛ توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات جزای نقدی درجه شش (بیست میلیون ریال تا هشتاد میلیون ریال) خواهد بود.

منظور از قذف در ماده قانونی استعمال الفاظ رکیک و توهین آور در متن پیامک به نحوی است که شخص را متهم به زنا و لواط بداند در این صورت مجازات چنین فردی مطابق با ماده ۲۵۰ قانون مجازات اسلامی یک مجازات حدی است و مرتکب به ۸۰ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

همچنین مطابق با ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی؛هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت ‌مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.

که مطابق با تبصره ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی اصلاحی سال ۱۳۹۹ مجازات‌ حبس ماده فوق به نصف تقلیل می‌یابد.

لازم به ذکر است که طرح مواد قانونی مرتبط با جرم ارتکابی در نمونه شکواییه توهین و افترا از طریق پیامک نقش مهمی در مستند سازی شکواییه دارد و یک وکیل مجرب به سبب آگاهی کامل نسبت به مقررات قانونی می تواند شما را در این امر یاری کند.

توجه داشته باشید که جرم توهین از طریق پیامک چه به صورت توهین ساده و چه به صورت حد قذف از جمله جرایم قابل گذشت است و با رضایت شاکی پرونده کیفری مختومه خواهد شد.

مجازات افترا در پیامک

همانطور که گفته شد منظور از جرم افترا آن است که شخصی جرمی را به دیگری نسبت دهد و نتواند آن را اثبات کند. جستجو ها و سرچ های مختلف با عناوینی چون نمونه شکواییه توهین و افترا از طریق پیامک خود گواه شایع بودن چنین جرمی است. مطابق با ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی مجازات افترا در پیامک به این شرح است؛ هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را‌ صریحاً نسبت دهد یا آن‌ها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی که ‌موجب حد است مطابق با اصلاحات سال ۹۹ به جزای نقدی درجه شش محکوم خواهد شد.

بنابراین مطابق با اصلاحات سال ۹۹ مجازات یک ماه تا یک سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق به جزای نقدی درجه شش تبدیل شده است که میزان این جزای نقدی شصت میلیون ریال تا دویست و چهل میلیون ریال است. البته همانطور که گفته شد در جرم افترا نیز مانند جرم توهین اگر متن پیامک حاوی قذف شخص باشد مجازات او مطابق با ماده ۲۵۰ قانون مجازات اسلامی ۸۰ ضربه شلاق حدی خواهد بود.

نمونه شکواییه توهین و افترا از طریق پیامک

در ادامه این نوشتار به ارائه نمونه شکواییه توهین و افترا از طریق پیامک می پردازیم:

مشخصات شاکی: ………….

مشخصات مشتکی عنه: …………

موضوع جرم: توهین و افترا

ریاست محترم دادسرای عمومی و انقلاب تهران

باسلام و احترام

اینجانب به وکالت از شاکی ….. شکایت خود را از مشتکی عنه …… به شرح ذیل به استحضار دادگاه محترم می رسانم: مطابق با دلایل و پرینت تصویر پیامک ضمیمه شده به شکواییه، مشتکی عنه، موکل را از طریق ارسال پیامک های مکرر مورد توهین، افترا و فحاشی قرار داده است لذا با اعلام شکایت تعقیب کیفری مشتکی عنه وفق مقررات کیفری و مواد ۶۰۸ و ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی مورد تقاضا است.

وکیل توهین و افترا

برخورداری و انتخاب وکیل توهین و افترا می تواند نقش مهمی در پیشبرد پرونده کیفری شما در دادگاه داشته باشد. در موارد بسیاری مشاهده شده است که جرم توهین و افترا از طریق پیامک از جانب افراد ناشناس بوده است که در این موارد قاضی دستور استعلام شماره تلفن از طریق کارشناس و شناسایی از طریق مخابرات را خواهد داد.

طبیعتا برخورداری از وکیل توهین و افترا به سبب تجربه ی وکیل در پرونده های کیفری می تواند بسیار کارساز و ضروری باشد. در موارد بسیاری اشخاص به سبب ناآگاهی از مقررات و پیچیدگی رویه های پیگیری دعوا در دادگاه های کیفری دچار سردرگمی می شوند و حضور یک وکیل می تواند راهنمای این اشخاص باشد.

یک وکیل مجرب با تکیه بر دانش و مهارت علمی و عملی خود می تواند در تنظیم شکواییه توهین و افترا از طریق پیامک به شما یاری برساند. اگر چه با یک جستجو ساده می توان به نمونه شکواییه توهین و افترا از طریق پیامک دست یافت اما توصیه ما این است که صرفا به نمونه شکواییه های از پیش تنظیم شده اکتفا نکنید و پیش از هر اقدامی با یک وکیل کیفری مشورت نمایید زیرا اوضاع و احوال حاکم بر هر پرونده ای متفاوت از پرونده دیگر است و یک سهل انگاری در تنظیم شکواییه ممکن است شما را از مطالبه حقوق تان محروم سازد. برای مثال در موارد بسیاری ممکن است توهین یا افترا از طریق پیامک با تهدید همراه باشد در موارد این چنینی با جمع شرایط قانونی یک وکیل مجرب با آگاهی از اوضاع و احوال پرونده می تواند از جهت جرم تهدید و با ارائه ادله الکترونیک و مستند سازی آن نیز پرونده کیفری را پیگیری کند.

نتیجه گیری

جرم توهین و افترا از طریق پیامک یکی از جرایم شایع است که مطابق با قانون مجازات اسلامی و حسب اصلاحات سال ۹۹ دارای مجازات نسبتا شدید است و در مواردی حتی مطابق با ماده ۲۵۰ قانون مجازات اسلامی ممکن است قذف به حساب آید و مرتکب را متحمل جزای ۸۰ ضربه شلاق حدی کند. در این نوشتار به بررسی مجازات این جرم و نمونه شکواییه توهین و افترا از طریق پیامک پرداختیم.توصیه ما آن است که برای طرح شکواییه به نمونه شکواییه توهین و افترا از طریق پیامک موجود اکتفا نکنید و پیش از هر اقدامی با یک وکیل مجرب مشورت نمایید. شما می توانید برای آگاهی از نحوه ی طرح شکواییه توهین و افترا از طریق پیامک با وکلای کیفری موسسه حقوقی صدرا مشورت نمایید.

2 دیدگاه

  • با سلام
    حدود یک ماه پیش برای فردی بار بردم
    در همین حین و در محل تخلیه بار خانم ایشان با تمسخر و نخ دادن ب بنده حرفی زدند
    بعد از ظهر انروز شماره من را پیدا کرده بود و با من تماس گرفتن و از من خواستند ک با ایشان دوست باشم
    من درخواستشون رو رد کردم
    و قضیه را ب مادرشوهرش ک اقواممون بود گفتم
    خانوادش بهش گیر دادن و برادر شوهرش پدر و مادر و خواهرشوهرش در جریان کامل هستن ک مزاحمت از طرف اون بوده
    ولی خود خانم قضیع رو برای شوهرش برعکس تعریف کرده و ادعا کرده ک من مزاحمش شدم
    در صورتی ک هیچگونه تماسی از من روی گوشیش نبوده پرینت تماسام رو گرفتم
    حالا از من ب جرم‌مزاحمت شکایت کردن
    کسی هست راهنمایی کنه
    متاسفانه برای خانوادش قضیه رو برعکس تعریف کرده

    • جواب
      با گرفتن پرینت مکالمات و پیامها و همچنین ادای شهادت شهود ایشون باید در مرحله دادسرا دفاع و رد اتهام شوند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *