HTML tutorial

چگونه می توانیم بهترین وکیل حقوقی را بشناسیم؟

وکیل حقوقی

وکیل حقوقی خوب کیست ؟ کجا میتوانم از یک وکیل حقوقی مجرب مشاوره بگیرم؟ شاید برای شما هم این چنین سوالاتی پیش آمده باشد مخصوصا زمانیکه  به یک سوال حقوقی و یا یک مشکل حقوقی برخورده باشید و به دنبال فردی باشید
که با آگاهی کامل بتواند به شما مشاوره حقوقی داده و مسیر راه را برای شما روشن نماید. به هر میزان که سوال حقوقی و یا مشکل پیچیده‌تر باشد، میزان سردرگمی و نیاز به یک وکیل حقوقی تخصصی بیشتر حس می‌شود. حال سوال اصلی اینجاست که فرایند مشاوره حقوقی با یک وکیل کار کشته به چه شکل است و از چه کسانی می‌توان کمک حقوقی گرفت؟

در این مقاله قصد داریم ضمن آشنایی شما با مفاهیم وکالت، وکیل  و موکل ؛ اطلاعاتی را در خصوص مشاوره حقوقی و ویژگی های وکیل حقوقی خوب در اختیارتان قرار دهیم.


وکالت به چه معناست؟

وکالت در لغت به معنای واگذار کردن، اعتماد و تکیه کردن به دیگری است و در فقه عقدی است که به واسطه ی آن کسی دیگری را برای انجام کاری جانشین خود قرار می‌دهد. وکالت در معنای لغوی واگذارکردن هر کاری به دیگری است ولی در معنای اصطلاحی وکالت میتوان گفت که هر کاری را نمی‌توان به دیگری واگذار کرد. مثلاً انسان زنده نمی‌تواند نماز واجبش را به دیگری واگذار کند تا او بخواند بنابراین بین معنای لغوی و اصطلاحی وکالت، تشابه و تفاوت هایی وجود دارد .

وکیل حقوقی
وکالت یعنی چه؟

وکیل کیست؟

وکیل کسی است که از طرف شخص دیگری، اعم از حقوقی یا حقیقی به موجب عقد وکالت برای انجام کاری مأمور می‌شود. وکالت یک عقد جایز است که در چارچوب مقررات قانون مدنی منعقد می‌شود و طرفین آن وکیل و موکل نامیده می‌شوند.

موکل کیست؟

وکالت دهنده را مُوَکِّل ، و وکالت گیرنده را وکیل می نامند ، در دادسراها و دادگاهها پیگیری پرونده و دفاع ، توسط خود شخص و یا توسط وکیل دادگستری و به وکالت از طرف موکل انجام می شود ، وکالت در دادگاه ها و دادسرا ها توسط وکیل دادگستری انجام می شود ، وکیل دادگستری در کلیه مراحل رسیدگی به پرونده های حقوقی و کیفری می تواند حضور داشته باشد و هر شخص می تواند با مراجعه به وکیل دادگستری در هر یک از مراحل دادسرا ، دادگاه کیفری ، دادگاه حقوقی ، دادگاه خانواده ، اجرای احکام حقوقی ، اجرای احکام کیفری ، دادگاه تجدید نظر استان و دیوان عالی کشور ، به وکیل دادگستری وکالت اعطا نماید و اعطای وکالت ممکن است به یکی از طرق ذیل صورت گیرد .

بخوانید...
وکیل ابطال رای داور


در اصل ۳۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده‌است که در همه دادگاه‌ها، طرفین دعوا حق دارند برای خود وکیل انتخاب کنند و اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند باید برای آن‌ها امکانات تعیین وکیل فراهم شود.

وکیل حقوقی
موکل کیست؟

شغل وکالت، به عنوان یکی از موجه‌ترین مشاغل اجتماعی است و سابقه ای به قدمت تاریخ بشریت دارد؛ وکالت به این معنا که هر فرد‌ می‌تواند فرد دیگری را به عنوان نماینده خود در رسیدگی به هر موضوعی تعیین کند. قانون مدنی ایران هم تعریف مشابه‌ای در این زمینه دارد. براساس این قانون، وکالت عقدی است که به موجب آن، یکی از طرفین، طرف دیگر را بر انجام امری نایب خود قرار می‌دهد. وکالت شغلی در حیطه مشاوره مستقیم است؛ وکلا به مراجعان مشاوره حقوقی می‌‌‌‌‌دهند و به عنوان نماینده آن‌‌‌‌‌ها در دادگاه و مراجع قضایی شرکت می‌‌‌‌‌کنند تا طبق قانون از حقوق موکل خود دفاع کنند.

مشاوره حقوقی رایگان ،مزایا و معایب

در سال‌های اخیر با افزایش تعداد وکلا و موسسات حقوقی و نیز گسترش رقابت در این حوزه، شاهد افزایش کیفیت خدمات و نیز کاهش هزینه‌ها در این حوزه هستیم. در بسیاری از موسسات و یا دفاتر وکالت برخی خدمات نظیر مشاوره حقوقی تلفنی و یا مشاوره حقوقی آنلاین به صورت رایگان ارائه می‌گردد. مشاوره حقوقی رایگان برای افرادی مناسب است که صرفا یک سوال حقوقی داشته و به دنبال طرح دعوی حقوقی و یا کیفری نیستند.

همچنین افرادی که توانایی مالی چندانی برای گرفتن وکیل ندارند و به دنبال آن هستند تا پس از آگاهی، شخصا پرونده خود را پیگیری نمایند. بهتر است از مشاوره حقوقی رایگان استفاده نمایند. اما باید توجه داشت که مشاوره حقوقی رایگان دارای معایبی است که مهم‌ترین آن عدم مشاوره با فرد متخصص و نیز عدم بررسی دقیق مدارک است. در بسیاری از مراکزی که مشاوره حقوقی رایگان ارائه می‌دهند، شاهد هستیم که با مشاوره های غلط گاها مسیر پرونده تغییر کرده و حق موکل و نیز زمان و هزینه وی از بین می‌رود.

بخوانید...
وکیل تحریر ترکه

بنابراین، بهتر است اگر توان مالی برای پرداخت حق المشاوره دارید، چنین ریسکی را برای انجام مشاوره حقوقی رایگان انجام ندهید. همچنین با وقت گذاشتن برای حضور در دفتر وکالت یا موسسه حقوقی می‌توانید نتیجه بهتری را برای خود به ارمغان آورید.

بهترین راه استفاده از خدمات حقوقی چیست؟

بهترین راه استفاده از خدمات حقوقی، رفتن به دفتر وکالت و یا یک موسسه حقوقی و استفاده از مشاوره حقوقی حضوری است.

در مشاوره حقوقی حضوری ارتباط مستقیم بین وکیل یا مشاور حقوقی با موکل برقرار شده و یک تعامل دو جانبه شکل می‌‌گیرد. همچنین اصل مدارک (به جای تصویر) در اختیار فرد مشاوره دهنده قرار می‌گیرد و با دقت بهتری بررسی می‌گردد.

همچنین در مشاوره حقوقی حضوری دست موکل برای انتخاب وکیل یا مشاور حقوقی بسیار بازتر است.

علاوه بر این، تنها راه پذیرش وکالت در یک پرونده برای وکیل، حضور مستقیم موکل در دفتر وکالت یا موسسه حقوقی است.

بنابراین، چنانچه پرونده بسیار مهمی دارید و یا قصد سپردن پرونده به یک وکیل متخصص را دارید، بهتر است از مشاوره با یک وکیل حقوقی حضوری استفاده نمایید.

وکیل حقوقی
راه های استفاده از خدمات حقوقی

قانونگذار برای اشخاصی که توان پرداخت دستمزد وکیل را ندارند، امکان استفاده از وکیل «معاضدتی» را پیش‌بینی کرده ‌است. وکلای دادگستری مطابق قانون وکالت تکلیف دارند همه ساله در سه دعوای مدنی به‌ عنوان کمک معاضدت به این دسته از اشخاص قبول وکالت کنند. کلیه دادگاه‌ها نیز مکلف به پذیرش وکیل هستند، اگر دادگاهی حق گرفتن وکیل را از متهم سلب کند، حکم صادرشده از آن دادگاه فاقد ارزش و اعتبار قانونی است.

بخوانید...
اجاره رحم و شرایط قانونی و فقهی آن

در هنگام انتخاب یک وکیل حقوقی خوب، چه مواردی را باید در نظر بگیریم؟

مهم‌ترین ویژگی یک وکیل خوب مورد اعتماد بودن وی می باشد. این امر مستلزم وجود صداقت، امانت و احساس مسئولیت پذیری در وکیل می باشد.  وکیلی که از نظر اخلاقی تمام محاسن را دارا باشد اما فاقد تخصص و علم کافی باشد، نمی تواند به نحو مقتضی از حقوق موکل خود دفاع کند. بنابراین وکیلی را می توان مورد تایید قرارداد که هم از نظر سلامت اخلاقی مورد وثوق باشد و هم تخصص کافی در اموری که به وی سپرده می شود را به دست آورده باشد.

بهتر است که ویژگی های یک وکیل خوب را برای شما توضیح دهیم :

  •  ۱- تحقیق کنید زیرا باید ازتوانایی علمی ، شهرت ، تجربه ، حسن اخلاق و  حق الوکاله و سایر خصوصیات یک وکیل خوب مطمئن شوید تابتوانید که پرونده ای که گاه سرنوشت زندگی شمارا رغم خواهد زد ، به دستان با  کفایت وی بسپاید.
  • ۲- هیچگاه صرفاً به تبلیغاتی که یک وکیل کرده است اکتفا نکنید. تبلیغات تلویزیونی ، اینترنتی و سایر رسانه های گروهی معیار و ملاک مناسبی برای تحقیق نیستند.
  • ۳- سن و جنسیت وکیل (زن یا مرد بودن) ملاک ومعیار مناسبی برای خوب بودن یا بد بودن وکیل نیست . گاهی اوقات یک وکیل تحصیل کرده جوان بسیار می تواند از یک وکیل سالخورده و به ظاهر با تجربه به کار شما بیاید.  زن یا مرد بودن وکیل نیز خیلی اهمیت ندارد و ملاک علم ، شهرت وحسن خلق اوست.
  • ۴- کسی که عنوان وکیل و مشاورحقوقی را اخذ می کند علاوه براین که حداقل مدرک کارشناسی رشته حقوق رادارد ، مراحل بسیار سخت کانون وکلا را برای دریافت پروانه گذرانده است.
بخوانید...
مهدور الدم کیست؟

نتیجه گیری

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اصل ۱۵۹ صلاحیت رسیدگی به دعاوی را به طور کلی در اختیار دادگاه‌های دادگستری گذاشته اما ترتیب اعمال و تقسیم آن میان دادگاه‌ها بر عهده قوانین عادی واگذار شده است تا با توجه به موقعیت و مقتضیات کار به آن عمل کنند دادگاه عمومی در رسیدگی به تمامی امور مدنی، جزایی و امور حسبیه صالح است.

استفاده از وکیل امری الزامی نمی باشد و ممکن است متقاضی قصد داشته باشد که به صورت انفرادی پروسه را انجام دهد  اما به علت پیچیدگی شرایط بسیاری از متقاضیان از خدمات یک وکیل استفاده می کنند.  استفاده از افرادی که وکیل خبره نیستند و آموزش صحیح در این راستا ندیده اند ممکن است منجر به نقص در پرونده ی موجود در دادسرا شود و باعث کاهش شانس برنده شدن در دعوای مذکور می گردد.

درصورتیکه نیاز به مشاوره حقوقی دارید ، میتوانید بصورت (رایگان) با بهترین وکیل تهران و سایر همکاران ما از طریق تماس تلفنی در ارتباط بوده و یا با رزرو نوبت از وکیل حقوقیمورد نظر در صفحه نوبت گیری سایت  بصورت حضوری مورد حقوقی خود را مطرح نمایید.

وکلای ما ضمن نشان دادن بهترین راه به شما درصورت نیاز پرونده شما را بررسی و با هزینه ای مناسب در دستور کار قرار میدهند.

مقالاتوکیل حقوقی

بهترین وکیل تهرانبهترین وکیل در تهرانشورای حل اختلاف ، قوانین پرکاربرد ، بهترین وکیل تهران ، موسسه حقوقی صدرا ، وکیل پایه یک ، وکیل پایه یک دادگستریوکیل حقوقیوکیل خانوادهوکیل کیفری

۷ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مشاوره تلفنی