HTML tutorial
اجرا گذاشتن مهریه برای بار دوم

مهریه یکی از حقوق مسلمی است که پس از عقد نکاح دائمی و موقت به زن تعلق می گیرد. پرداخت مهریه بر عهده مرد بوده و هر زمان که زن مهریه را از مرد بخواهد، زوج موظف به پرداخت آن خواهد بود. در برخی موارد زوجه از این حق خود گذشته و به اصطلاح مهریه را به مرد می بخشد. در چنینی شرایطی برای بخشیدن مهریه هیچ گونه نیازی برای مراجعه به دادگاه نیست. بلکه با نوشتن یک دستخط و امضای آن توسط زن، تکلیف پرداخت مهریه از دوش مرد برداشته می شود؛ اما ممکن است زن پس از بخشیدن مهریه از کار خود پشیمان شده و اقدام به اجرا گذاشتن مهریه برای بار دوم نماید.

با توجه به این که بسیاری از افراد با روش های مرسوم و مراحل ثبت درخواست مهریه از طریق دادگاه آشنایی لازم را ندارند؛ بنابراین لازم است برای پیگیری پرونده مهریه خود به بهترین وکیل مهریه و طلاق مراجعه نمایند. این کار تأثیر فراوانی در حصول نتایج مطلوب و طی نمودن پروسه رسیدگی به پرونده در کوتاه ترین زمان ممکن خواهد داشت.

مشاهده کنید » اجرا گزاشتن مهریه چقدر طول میکشد

در چه صورتی زن می‌ تواند نسبت به اجرا گذاشتن مهریه برای بار دوم اقدام کند؟

پرسش مهمی که در رابطه اجرا گذاشتن مهریه در بار دوم وجود دارد این است که آیا زوجه می‌ تواند پس از بخشیدن مهریه خود، نسبت به اجرا گذاشتن دوباره آن اقدام کند؟ برای پاسخ به این پرسش می‌توان حالت های زیر را در نظر گرفت:

حالت اول

این حالت زمانی است که زن مهریه ما فی الذمه مرد را ابراء کند. به بیان دیگر زن به زوج خود اعلام می کند که مهریه خود را به او بخشیده و به اصطلاح او را از پرداخت مهریه بری می کند. این کار باعث می شود تا تکلیف پرداخت مهریه از روی مرد برداشته شده و در نتیجه، ادای مهریه توسط او ساقط شود. در این حالت زن نمی‌تواند نسبت به اجرا گذاشتن مهریه برای بار دوم اقدام کند.

بخوانید...
وکیل تحریر ترکه

حالت دوم

این حالت زمانی اتفاق می افتد که زوجه در ازای طلاق، مهریه خود را به شوهر ببخشد. این بخشش معمولاً در طلاق های توافقی که با کمک وکیل طلاق توافقی انجام شده و از آن با نام های طلاق خلع و مبارات یاد می شود اتفاق می افتد. طلاق توافقی به طلاقی گفته می شود که در آن، زن با بخشش مهریه و یا واگذاری مالی به همسر می‌تواند از او طلاق بگیرد. طلاق توافقی زمانی اتفاق می افتد که زوجه به اندازه ای از شوهر خود تنفر پیدا کند که بخواهد با پرداخت مالی از او طلاق بگیرد. این مال ممکن است مهریه زن و یا معادل مهریه باشد. در صورتی که زن در مدت عده خود از طلاق پشیمان شده و تقاضای رجوع کند، طلاق لغو شده و مهریه او بر می گردد. پس می‌توان نتیجه گرفت در این حالت زن تا پایان مدت عده، حق رجوع از مهریه را خواهد داشت.

حالت سوم

این حالت زمانی است که زن به شوهر خود اعلام کند که مهریه را به او هدیه داده و یا به اصطلاح هبه کرده است. در این صورت تکلیف شوهر در قبال پرداخت مهریه به طور کامل از بین نمی رود. بلکه ممکن است زن تحت شرایط خود از هبه خود رجوع نموده و درخواست اجرا گذاشتن مهریه برای بار دوم را داشته باشد؛ چه در صورت گرفتن طلاق و یا عدم آن.

پرداخت مهریه در طلاق توافقی

همانطور که گفته شد مهریه از حقوق زن بوده و در هر شرایطی به او تعلق می گیرد. به طوری که پس از طلاق نیز این حق از بین نمی رود. بلکه زن می‌توان مهریه را همسر خود پس از طلاق نیز درخواست نماید. البته در طلاق توافقی که زن مهریه خود را بخشیده و پس از رجوع این حق به او بر می گردد، شرایط متفاوت خواهد بود.

بخوانید...
وکیل ابطال مبایعه نامه

در طلاق توافقی، زن و شوهر در مورد تمامی مسائل مالی و غیر مالی مربوط به زندگی به اتفاق نظر و تفاهم می رسند. پرداخت مهریه در طلاق توافقی به توافق ایجاد شده در بین زوجین مربوط می شود. دادگاه نیز مطابق با سازش انجام شده نسبت به قسط بندی و یا دریافت کامل مهریه از زوج اقدام می کند.

در صورتی که زن به عدم پرداخت مهریه رضایت داده و حق خود را به همسر ببخشد، همچنین حکم اعسار یا تقسیط مهریه صادر شود، طلاق به مرحله ثبت خواهد رسید. اگر زن نسبت به ثبت طلاق بدون دریافت حقوق خود رضایت دهد، می‌تواند پس از طلاق، از طریق مراجع ذی صلاح نسبت به اجرا گذاشتن مهریه برای بار دوم اقدام نماید.

وکیل اجرا گذاشتن مهریه برای بار دوم

در بسیاری از موارد، زن و مرد بر سر مهریه به توافق و اتفاق نظر می رسند. در این صورت ممکن است مهریه توسط دادگاه به طور کامل دریافت و یا مطابق با حکم اعسار مرد، مهریه قسط بندی شود. حال آنکه ممکن است مرد واقعاً مستحق اعسار نبود و دارایی های زیادی پنهان از همسر خود داشته باشد. در این صورت مراجعه به وکیل، بهترین راهکار برای اطلاع از املاک و دارایی های مرد و دریافت کامل مهریه خواهد بود.

بسیاری از بانوان اطلاعات کافی در زمینه دریافت مهریه به عنوان حق خود را ندارند. همچنین امکان دارد مهریه را به همسر خود بخشیده و پس از مدتی پشیمان شوند. در این صورت به دلیل عدم آگاهی، از اجرا گذاشتن مهریه خودداری می کنند. این در حالی است که در بسیاری از موارد بخشش و هبه مهریه، قابل رجوع است. مراجعه به یک وکیل مجرب و ماهر در این زمینه می‌تواند تأثیر زیادی در آگاهی و انجام اقدامات لازم برای اجرای دوباره مهریه داشته باشد.

بخوانید...
تصرف عدوانی ، مزاحمت از حق و تفاوت آن ها
هزینه وکیل برای طلاق توافقی در تهران

جمع بندی اجرا گذاشتن مهریه برای بار دوم

اجرا گذاشتن مهریه برای بار دوم از امور مهمی است که نیاز به کسب اطلاعات لازم در این زمینه دارد؛ بنابراین بهتر است در صورتی که درگیر چنین پرونده‌ای هستید، پیش از انجام هر کاری با وکیل مهریه مشاوره نمایید. پیشنهاد ما برای بهره مندی از بهترین و مجرب ترین وکلای سراسر کشور، مراجعه به موسسه حقوقی صدرا می باشد. این موسسه با بهره مندی از وکلای با تجربه و کار آزموده خود می‌تواند نقش بسزایی در کسب نتایج موفقیت آمیز در انواع پرونده های حقوقی به ویژه اجرای دوباره مهریه داشته باشد.

طلاق توافقیمقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مشاوره تلفنی