HTML tutorial
دادگاه مهریه چند جلسه است

دادگاه مهریه چند جلسه است؟ این سؤالی است که اغلب در ذهن افرادی که قصد طلاق و یا دریافت مهریه خود را دارند به وجود می آید؟

مهریه حقی است که به محض خواندن عقد بر ضمه زوج بوده و زوجه مالک و صاحب آن می شود. این حق به دو نوع عندالمطالبه و عندالاستطاعه تقسیم بندی شده است. در مهریه عندالمطالبه، هر زمان زوجه تقاضای مهریه خود را بکند، مرد موظف است تا آن را پرداخت کند. این در حالی است که در مهریه عندالاستطاعه، توانایی مالی زوج برای پرداخت مهریه در نظر گرفته می شود.

در هر حالت، در مورد دادگاه مهریه گفتنی است که اگر عقد نکاح، رسمی بوده و ثبت شده باشد روند گرفتن مهریه، کار چندان سخت و پیچیده ای نخواهد بود. البته در هر شرایطی، کمک گرفتن از وکیل متخصص در زمینه مهریه، روند رسیدگی به پرونده را تسریع می بخشد.

مطالبه مهریه از طریق دادگاه

در مورد پرسش دادگاه مهریه چند جلسه است؟ گفتنی است که دعوی مطالبه مهریه از مهم ترین دعاوی است که در دادگاه های خانواده مطرح می شود. به همین دلیل قوانین آن در طول چند سال با تغییراتی همراه بوده است. به صورتی که امروزه به دلیل بالا بودن حجم پرونده های مربوط به مهریه، قانون حمایت از حقوق خانواده، مطالبه مهریه کمتر از بیست میلیون تومان را بر عهده شوراهای حل اختلاف قرار داده است.

البته میزان و نحوه گرفتن مهریه در طلاق های مختلف با یکدیگر تفاوت دارد و تعداد جلسات آنها نیز با هم فرق می کند. به همین دلیل برای مطالبه مهریه از طریق دادگاه، لازم است تا با برخی مراحل قانونی آن آشنا شوید. البته با تمامی این آگاهی ها، کمک گرفتن از وکیل مجرب در تهران می تواند روند رسیدگی به پرونده شما را سرعت بدهد.

بخوانید...
برای گرفتن مهریه از کجا شروع کنیم؟
هزینه وکیل برای طلاق توافقی در تهران

مشاهده کنید » اجرا گذاشتن مهریه برای بار دوم

روش های مطالبه مهریه

معمولاً مطالبه مهریه از دو طریق مراجعه به دادگاه و مراجعه به مرکز اجرای ثبت اسناد صورت می گیرد. هر کدام از روش های ذکر شده، معایب و مزایای مخصوص به خود را دارند. به همین سبب هنگام مطالبه مهریه لازم است تا زوجه با در نظر گرفتن شرایط خود و زوج، یکی از این روش ها را برای دریافت سریع تر مهریه انتخاب کند. به عنوان مثال در مطالبه مهریه از طریق ثبت اسناد، دریافت مهریه سریع تر انجام می شود؛ اما نمی توان زوج را زندانی کرد.

مطالبه مهریه از طریق دادگاه به چه صورت انجام می شود؟

برای پاسخ به پرسش دادگاه مهریه چند جلسه است؟ گفتنی است که برای مطالبه مهریه از طریق دادگاه، باید به نکات مهمی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم، توجه داشته باشید:

  • زوجه برای گرفتن مهریه از طریق دادگاه، ابتدا باید به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه و از طریق سایت این دفاتر، دادخواست مطالبه مهریه خود را ثبت نماید. از آنجایی که دعوی مطالبه مهریه، از دعاوی مالی است، حتماً باید هزینه مربوط به آن توسط زوجه پرداخت شود.
  • پس از ثبت دادخواست در دفاتر خدمات قضایی الکترونیکی، پرونده مربوطه باید به دادگاه خانواده ارجاع داده می شود. در این مرحله زمان رسیدگی به پرونده، تعیین شده و دادخواست در سامانه ثنا قرار داده می شود.
  • پس از این مرحله، زوجه می تواند برای رسیدن به مهریه خود، اموال همسر خود را توقیف کند. در این زمان اگر اموال زوج جزو مستثنیات دین نباشد، قرار تأمین خواسته برای زوج از طریق دادگاه صادر می شود. همانگونه که اشاره شد اگر مبلغ مهریه بیست میلیون یا کمتر از آن باشد، پرونده رسیدگی به مهریه به شورای حل اختلاف سپرده می شود. در این مرحله زوج می تواند با ارائه دادن دادخواست اعسار از پرداخت مهریه، از دادگاه تقاضای قسط بندی مهریه را نماید.
بخوانید...
وکیل متخصص بانکی

سؤالات قاضی در جلسات پرونده های مربوط به مطالبه مهریه

وکلای باتجربه در پاسخ به پرسش دادگاه مهریه چند جلسه است؟ بر این نکته تأکید دارند که این دادگاه ها به علت نداشتن موارد سخت در صدور حکم توسط قاضی، زمانبر نیستند، مانند مواردی که قرارداد واضحی بین زوجین امضا شده و قاضی طبق آن قرارداد، حکم خود را صادر می کند. معمولاً در عقد نکاح رسمی، همه موارد از جمله میزان مهریه در نکاح نامه ثبت می شود و قاضی می تواند بر اساس عقدنامه، از وارد شدن خدشه به حق زوجه جلوگیری کند. البته در مواردی نیز امکان دارد که عقد ازدواج میان طرفین، ثبت نشده باشد و یا زوجه مقداری از مهریه خود را به زوج بخشیده باشد. در این موارد، قاضی تلاش می کند با مطرح کردن سؤال از طرفین، واقعیت ماجرا را کشف کند.

سؤالات قاضی در دادگاه مطالبه مهریه عندالمطالبه

اگر در عقدنامه زوجین، عبارت عندالمطالبه قید شده باشد، دلیلی برای سؤال قاضی باقی نمی ماند. در این نوع از مطالبه مهریه، زوجه می تواند تمام مهریه خود را به صورت یکجا مطالبه کند.

سؤالات قاضی در دادگاه مطالبه مهریه عندالاستطاعه

مسئله قابل ذکر در مورد پرسش دادگاه مهریه چند جلسه است؟ این است که دریافت مهریه در مهریه عندالاستطاعه، نسبت به نوع عندالمطالبه آن، زمانبرتر خواهد بود؛ زیرا اگر در عقدنامه زوجین، نوع مهریه عندالاستطاعه تعیین شده باشد زوجه یا وکیل او باید میزان تمکن و دارایی مرد را ثابت کند. در این نوع از مطالبه مهریه، قاضی در مورد اموال و دارایی و میزان درآمد زوج، سؤالاتی از او می پرسد. البته در این مورد لازم است در مورد دارایی های زوج، استعلام صورت گیرد.

بخوانید...
سریعترین راه گرفتن مهریه

سؤالات قاضی در مورد اعسار از مهریه

مسئله چالش برانگیز در مطالبه مهریه، زمانی است که زوج اعلام می کند که از پرداخت مهریه ناتوان است.در این زمان او می تواند با ارائه دادخواست اعسار، ناتوانی خود را از پرداخت مهریه به دادگاه تقدیم کند.

در این مرحله قاضی می تواند با مطرح کردن سؤالاتی، از میزان دارایی و اموال زوج مطلع شود. البته برای اعلام اعسار، لازم است تا شهود در دادگاه حاضر شده و به ناتوانی زوج در پرداخت مهریه شهادت دهند.

بهترین وکیل مهریه و طلاق در تهران
بهترین وکیل مهریه و طلاق در تهران

کلام پایانی

در این مقاله تلاش کردیم تا به پرسش دادگاه مهریه چند جلسه است؟ پاسخ دهیم؛ اما در کنار آگاهی از پاسخ این سؤال، باید به این مورد وجه کنید که از بهترین گزینه ها برای دریافت مهریه، مراجعه به وکلای خبره و کار بلد است. حداقل کاری که این وکلا می توانند انجام دهند، سرعت بخشیدن به روند رسیدگی پرونده های مربوطه می باشد. مجموعه وکلای صدرا، یکی از معتبرترین مجموعه هایی است که با در اختیار داشتن وکلای دانش آموخته و مجرب، به شما برای حل پرونده های مطالبه مهریه کمک می کند. همچنین وکلای باتجربه مجموعه صدرا، اطلاعات لازم را در مورد روند رسیدگی به پرونده مربوطه در اختیار موکلین خود قرار می دهند.

مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مشاوره تلفنی