وکیل خانواده

وکیل خانواده در تهران

امروزه بسیاری از خانواده ها برای کارهای قانونی خود اقدام به استخدام یک وکیل می کنند که به آن وکیل خانواده می گویند .

در واقع وکیل خانواده وکیلی است که به صورت مستمر و با گذشت سالیان در دادگاه خانواده رفت و آمد داشته و دعاوی مختلف خانوادگی را پشت سر گذاشته ، بر مسائل و امور خاص مرتبط با خانواده واقف بوده و امکان مشاوره تخصصی در امور خانواده را داشته باشد.

اما  آیا میدانید وکالت در دعاوی خانوادگی شامل چه مواردی بوده ؟ و نقش وکیل در دعاوی خانوادگی  چیست؟

برای پاسخ به این سوالات تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

وکیل خانواده کیست؟

وکیل خانواده وکیلی است که عمدتاً توانایی پذیرفتن وکالت در تمام امور حقوقی به معنای عام خود را داراست لذا هر وکیلی می تواند دعاوی خانوادگی را بپذیرد ولی امکان دارد تخصص لازم را در این زمینه نداشته باشد .

وکلا خانواده که به صورت تخصصی کار می کنند.احتمالاً بر رویه های عملی حاکم بر امور خانواده آشنایی و تسلط بیشتری دارد .

وکیل خانواده
وکیل خانواده کیست؟

موضوعات مرتبط با دعاوی خانواده

دادگاه خانواده برای رسیدگی به امور و دعاوی خانوادگی ایجاد شده است ، اما اینکه دعاوی خانواده شامل چه موضوعاتی می شود ؟ و اینکه دادگاه خانواده چه مواردی را مورد بررسی قرار میدهد ؟پرسش هایی است که در ادامه به آن پاسخ خواهیم داد.

بر طبق ماده ۴ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ رسیدگی به امور زیر در صلاحیت دادگاه خانواده است:

  • نکاح دائم، موقت و اذن در نکاح
  • نامزدي و خسارات ناشي از برهم ‌ زدن آن
  • شروط ضمن عقد نکاح
  • اجازه ازدواج مجدد زوج
  • استرداد جهیزیه و دعاوی مرتبط با آن
  • مهریه
  • نفقه زوجه و اجرت ‌ المثل ايام زوجيت
  • تمکین و نشوز
  • طلاق، رجوع، فسخ و انفساخ نکاح، بذل مدت و انقضاي آن
  • حضانت و ملاقات طفل
  • نسب
  • رشد، حجر و رفع آن
  • ولايت قهری، قيمومت، امور مربوط به ناظر و امين اموال محجوران و وصايت در امور مربوط به آنان
  • نفقه اقارب
  • امور راجع به غايب مفقود ‌ الاثر
  • سرپرستی کودکان بی سرپرست
  • اهداي جنين
  • تغيير جنسيت

نقش وکیل در دعاوی خانوادگی

وکیل خانواده دارای تجارب و اندوخته های بسیار زیادی در این زمینه بوده و اساسا به تمامی مسائل حقوقی راجع به خانواده، و از جمله ، مهریه، نفقه، تعهدات زوجین نسبت به فرزندان، ریاست امور خانواده، طلاق ، خواستگاری، ازدواج، انواع ازدواج، تعهدات مالی و غیر مالی زوجین نسبت به یکدیگر و انواع آن، رجوع از طلاق، عده، وغیره … میپردازد.

البته یک نکته در خصوص وکیل خانواده و وظایف وی ضروری است و آن اینکه وکیل خانواده، نه تنها در دعاوی راجع به خانواده، بلکه در مشورت دادن و در مقام یک مشاور نیز می تواند به افراد کمک کند .

وکیل خانواده حتی در زمان انعقاد عقد ازدواج نیز می تواند به وکالت از موکل خویش، امور محول شده را انجام دهد.

امروزه به دلیل پیچیده بودن دعاوی خانوادگی و تصویب قانون جدید حمایت از خانواده مصوب سال ۱۳۹۱ در تمامی دعاوی مذکور حضور وکیل خانوادگی مجرب و کار کشته و آگاه از قوانین و مقررات جدید و متخصص ضروری است.

وکیل خانواده
نقش وکیل خانواده در دعاوی خانوادگی

وکالت در نکاح

نکاح از ریشه (نکح) گرفته شده و به معنای عقد زناشویی بستن می باشد. نکاح از جمله موارد مربوط به امور خانواده می باشد و هر مشکلی که در این امر صورت گیرد ، پیگیری آن باید توسط وکیل خانواده انجام گیرد.

چیزی که در نکاح و در بین عوام جاافتاده است اینست که نکاح بوسیله خود طرفین اعلام شود .اما ، چیزی که قانون می گوید فراتر از این مورد است.

در نکاح لازم نیست که اراده، به وسیله خود طرفین اعلام شود بلکه ممکن است اظهار اراده از طریق نماینده ای صورت گیرد . قانونگذاران ایران برای تسهیل ازدواج، وکالت را در این باب پذیرفته و صریحا  مقرر داشته اند که : ((هر یک از مرد و زن می تواند برای عقد نکاح وکالت به غیر دهد ))

بعبارتی به موجب ماده 1071 قانون مدنی زوج می تواند به زوجه وکالت دهد که وی وکالتا از جانب او عقد نکاح را قبول نماید، همچنین زوجه می تواند به زوج وکالت دهد که وی وکالتا از جانب او عقد نکاح را قبول نماید.

 زوجه می تواند به زوج وکالت دهد که وی صیغه ایجاب را به وکالت از وی جاری سازد که در هر دو صورت، شخص وکیل خانواده می تواند  اصالتا از طرف خود و وکالتا از سوی دیگری به اجرای صیغه عقد مبادرت می کند

همچنین زوج و زوجه می توانند به افراد خارج از رابطه نکاح وکالت دهند؛ چه به صورت آنکه هر کدام جداگانه شخصی را وکیل خانواده کنند یا به این صورت که هر دو طرف به یک شخص واحد وکالت دهند .

بنابراین هر یک از نامزد ها می تواند از طرف خود کسی را وکیل خانواده کند که او را برای شخص معینی تزویج نماید .

وکیل خانواده
وکالت در نکاح

انواع طلاق:

  • اولین نوع وکیل طلاق، زمانیست که زن و شوهر بر مساله طلاق توافق داشته باشند و دیگر مایل به ادامه زندگی با هم نباشند. این نوع طلاق به طلاق توافقی معروف است که از اختیارات مرد در طلاق ناشی میشود .
  • دومین نوع وکیل طلاق زمانیست که طلاق به خواست و اراده مرد است.
  • سومین نوع وکیل طلاق، طلاق از طرف زوجه می باشد ، که این نوع طلاق تنها در صورتی است که زوجه یکی از شروط ضمن عقد را داشته باشد

وکالت در طلاق:

 طلاق و جدایی، یکی از تلخ ترین اتفاقات زندگی هر فردی باشد. هرچند این امر اتفاق ناخوشایندی است، ولی با سپردن این امر به وکیل مجرب، می توان از اضطراب ها و دشواری های آن کم کرد و زودتر به نتیجه برسند. ماده ۳۳۱۱ قانون مدنی نیز به توانایی دریافت وکیل بوسیله زن و شوهر برای امر طلاق اشاره کرده می باشد.

خانم و شوهر می بایست دقت داشته باشند که یک وکیل نمی تواند وکالت هر دو آنان را به شیوه همزمان قبول نماید و موقعی نیاز هر یک باید اقدام به دریافت وکیل خانواده جداگانه نمایند.

 بهره گیری از وکیل خانواده می تواند دست یابی موکلین را به حقوق قانونی خود تسهیل نماید. خصوصا مباحث حقوقی طلاق زیاد هست.

مهریه:

یکی از پرونده هایی که وکیل خانواده در آن نقش بسیار تعیین کننده ای دارد، گرفتن مهریه می باشد. پرداخت مهریه برعهده مرد بوده و در صورتی که زن تصمیم به گرفتن مهریه بکند، مرد موظف به پرداخت مهریه می باشد.

گرفتن مهریه یکی از رایج ترین مشکلات خانوادگی در حال حاضر بوده، که بی ارتباط با گسترش طلاق در جامعه نمی باشد. معمولا افرادی که قصد گرفتن مهریه از زوج خود را دارند، بهتر است با وکیل خانواده مشورت کرده و شرایط مختلف این امر را بسنجد . در غیر این صورت ممکن است

با مشکلاتی برای دریافت مهریه مواجهه شوند. بدین ترتیب افرادی که می خواهند با کمترین مشکلات به مهریه خود برسند، می توانند با کمک گرفتن از یک وکیل خانواده حاذق و با تجربه، این امر را محقق نمایند

نقش وکیل خانواده در اخذ مهریه

یکی از پرونده هایی که وکیل خانواده در آن نقش بسیار تعیین کننده ای دارد، گرفتن مهریه می باشد.


پرداخت مهریه برعهده مرد بوده و در صورتی که زن تصمیم به گرفتن مهریه بکند، مرد موظف به پرداخت مهریه می باشد.

گرفتن مهریه یکی از رایج ترین مشکلات خانوادگی در حال حاضر بوده، که بی ارتباط باگسترش طلاق در جامعه نمی باشد. معمولا افرادی که قصد گرفتن مهریه از زوج خود را دارند، بهتر است با  وکیل خانواده مشورت کرده و شرایط مختلف این امر را بسنجد.

در غیر این صورت ممکن است با مشکلاتی برای دریافت مهریه مواجهه شوند. بدین ترتیب افرادی که می خواهند با کمترین مشکلات به مهریه خود برسند، می توانند با کمک گرفتن از یک وکیل خانواده حاذق و با تجربه، این امر را محقق نمایند.

مهریه
نقش وکیل خانواده در اخذ مهریه

 نقش وکیل خانواده در جریان محاکمه پرونده:

جریان طلاق از دو وهله تشکیل می گردد:

  1. تصمیم به طلاق
  2. ممانعت از تضییع حقوق در جریان طلاق.

آنچه وکیل خانواده در آن نقش دارد، ممانعت از ضایع شدن حقوق هر یک از دو طرف در جریان طلاق وبعد از آن است. وکیل خانواده حق دارد برای عرضه راهنمایی های مناسب تر و دنبال کردن اثر بخش تر پروسه طلاق، از همه چند و چون زندگی مشترک و علت ها طلاق آگاهی داشته باشد. حوزه اصلی فعالیت وکیل خانواده به شرح ذیل می باشد.

  • طلاق : اطلاع از روند طلاق ، مدارک ، هزینه ، زمان و آخرین قوانین مربوط به طلاق فسخ نکاح ، طلاق –
  • توافقی ، طلاق خلع و مبارات ملاقات فرزند حضانت فرزندان
  • نفقه: میزان نفقه و حقوق مرتبط با آن
  • مهریه : در اخذ مهریه زوجه

نتیجه گیری

این روزها با توجه به شرایط جامعه کمتر خانواده‌ای است که به نوعی درگیر پرونده‌های قضایی نباشد. بدیهی است که همه‌ی افراد تسلط بر قوانین ماهوی و شکلی ندارند و مقتضای عقل است که دفاع از حقوق به وکیل خانواده متخصص سپرده شود.

وکیل خانواده درواقع کسی است که به تمامی اموری که مربوط به دعاوی خانوادگی می شود تسلط کامل داشته و حتی با ارائه مشاوره در این زمینه میتواند راهگشای مشکل باشد. لذا با انتخاب بهترین وکیل خانواده مناسب روند پیشرفت پرونده و احتمال موفقیت در پرونده بیشتر می‌باشد.

درصورتیکه در زمینه دعاوی خانوادگی نیاز به مشاوره دارید ، میتوانید بصورت (رایگان) با همکاران ما از طریق تماس تلفنی در ارتباط بوده و یا با رزرو نوبت از وکیل خانواده مورد نظر در صفحه نوبت گیری سایت  بصورت حضوری مورد حقوقی خود را مطرح نمایید.

وکلای ما ضمن نشان دادن بهترین راه به شما درصورت نیاز پرونده شما را بررسی و با هزینه ای مناسب در دستور کار قرار میدهند.

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *