وکیل سرقت ادبی

وکیل سرقت ادبی

امتیاز دهید post

خلق هر گونه اثر ادبی یا هنری اعم از مقاله، کتاب، طرح نقاشی، آهنگ و… به جهت زحمت هایی که شخص خالق یا مولف اثر در راه خلق اثر خود متحمل می شود بایستی از یک حمایت خاص قانونی برخوردار باشد تا افراد سودجو و سوء استفاده گر این اجازه را پیدا نکنند که اثر خلق شده را به نام خود به طور غیر قانونی مورد استفاده قرار دهند. طبیعتا قانون گذار با آگاهی و اهمیت نسبت به این موضوع در مقابل سوء استفاده کنندگان از این امر با قاطعیت برخورد کرده است. جرم سرقت ادبی در قوانین و مقررات مختلف از جمله قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ و قانون مطبوعات مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به اهمیت حفظ تمامیت اثر و جلوگیری از نقض حقوق مولفان و هنرمندان در این مقاله قصد داریم شما را با مجازات و پیگرد قانونی سرقت ادبی و نقش وکیل سرقت ادبی آشنا کنیم.

اثر چیست؟

برای بررسی جرم سرقت ادبی و پیگرد قانونی آن در قدم اول لازم است با مفهوم اثر آشنا شویم. طبیعتا در مفهوم عرفی منظور از اثر هر آن چیزی است که توسط شخصی خلق می شود و به منصه ظهور و بروز می رسد. خالق یک اثر با صرف زمان و هزینه و زحمات بسیار به خلق یک اثر ادبی یا هنری مانند کتاب، مقاله، نقاشی، فیلم و… می پردازد و طبیعتا اشخاص دیگر نمی توانند با نقض حقوق خالق اثر یا مولف آن اثر را به نام خود و به طور غیر قانونی مورد استفاده قرار دهند. اگر چه به طور عرفی همگی با مفهوم اثر و مصادیق آن آشنا هستیم اما قانون گذار به جهت حمایت خاص از حقوق مولفان و هنرمندان ماده قانونی خاصی را به تعریف و مشخص کردن دایره ی مصادیق اثر اختصاص داده است. توجه به مفهوم اثر در قانون می تواند در بررسی جرم سرقت ادبی و مجازات آن بسیار موثر واقع شود.

تعریف قانونی

مطابق با ماده ۱ قانون حمایت از مولفان و مصنفان و هنرمندان مصوب سال ۱۳۴۸ اثر به این ترتیب تعریف شده است: 《از نظر قانون به مولف و مصنف و هنرمند “پدید آورنده” و به آن چه از راه دانش یا هنر و یا ابتکار آنان پدید می آید  بدون در نظر گرفتن‌طریقه یا روشی که در بیان و یا ظهور و یا ایجاد آن به کار رفته “اثر” اطلاق می‌شود.》 برای آشنایی بیشتر با مفهوم اثر در معنای قانونی می توانید با وکیل سرقت ادبی مشورت کنید.

 مطابق با ماده ۲ این قانون مصادیق آثار مورد حمایت قانون عبارت است از:

  • کتاب و رساله و جزوه و نمایشنامه و هر نوشته دیگر علمی و فنی و ادبی و هنری.
  • شعر و ترانه و سرود و تصنیف که به هر ترتیب و روش نوشته یا ضبط یا نشر شده باشد.
  • اثر سمعی و بصری به منظور اجراء در صحنه‌های نمایش یا پرده سینما یا پخش از رادیو یا تلویزیون که به هر ترتیب و روش نوشته یا ضبط یا‌ نشر شده باشد.
  • اثر موسیقی که به هر ترتیب و روش نوشته یا ضبط یا نشر شده باشد.نقاشی و تصویر و طرح و نقش و نقشه جغرافیایی ابتکاری و نوشته‌ها و خط های تزیینی و هر گونه اثر تزئینی و اثر تجسمی که به هر طریق و‌روش به صورت ساده یا ترکیبی به وجود آمده باشد.هر گونه پیکره (‌مجسمه).
  • اثر معماری از قبیل طرح و نقشه ساختمان.
  • اثر عکاسی که با روش ابتکاری و ابداع پدید آمده باشد.
  • اثر ابتکاری مربوط به هنرهای دستی یا صنعتی و نقشه قالی و گلیم.
  • اثر ابتکاری که بر پایه فرهنگ عامه (‌فولکلور) یا میراث فرهنگی و هنری ملی پدید آمده باشد.
  • اثر فنی که جنبه ابداع و ابتکار داشته باشد.
  • هرگونه اثر مبتکرانه دیگر که از ترکیب چند اثر از اثرهای نامبرده در این فصل پدید آمده باشد.حقوق مولفان و هنرمندان

طبیعتا مولفان و هنرمندان به سبب خلق آثار خود بایستی از حقوق خاصی برخوردار باشند و این حقوق به طور سختگیرانه توسط قانون پیگیری شود تا افراد سود جو اجازه سوء استفاده از آثار آنان را پیدا نکنند. حفظ حقوق مالکیت فکری و حق کپی رایت دارای اهمیت فوق العاده است که جا دارد به طور دقیق تر و اساسی تر مورد پیگیری قانونی و قضایی باشد.طبیعتا اگر ضمانت اجرا های سختگیرانه تر در خصوص قواعد و حقوق مالکیت فکری در نظر گرفته شود افراد سودجو کم تر امکان ارتکاب جرایم مرتبط با حقوق مالکیت فکری از جمله جرم سرقت ادبی را پیدا می کنند.

جرم سرقت ادبی

جرم سرقت ادبی یکی از مصادیق جرایم مرتبط با حقوق مالکیت فکری است‌. توجه داشته باشید که قانون گذار به ویژه در قانون حمایت از مولفان و مصنفان و هنرمندان به عناوین مختلف سوء استفاده اشخاص از آثار ادبی و هنری را واجد مجازات دانسته است و جرم سرقت ادبی تنها مصداقی از مصادیق جرایم مرتبط با حوزه حقوق مالکیت فکری است.

مطابق با تبصره ۱ ماده ۶ قانون مطبوعات؛ سرقت ادبی عبارت است از نسبت دادن عمدی تمام یا بخش قابل توجهی از آثار و نوشته‌های دیگران به خود یا غیر ولو به صورت‌ ترجمه.

بنابراین به بیان ساده هنگامی که اشخاص از طریق کپی برداری یا تقلید و تغییر و تحریف در نوشته های دیگران آن اثر را به نام خود مورد استفاده و معرفی قرار می دهند مرتکب جرم سرقت ادبی شده اند.

پیگرد قانونی سرقت ادبی

با توجه به قواعد خاص ناظر بر مجازات سرقت ادبی توصیه می شود در این خصوص با وکیل سرقت ادبی مشورت کنید.در خصوص پیگرد قانونی سرقت ادبی و مجازات آن توجه داشته باشید که قانون گذار در قوانین مختلف از جمله قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲، قانون حمایت از حقوق مولفان، مصنفان و هنرمندان و قانون مطبوعات جرم سرقت ادبی را مورد توجه قرار داده است و برای آن حسب مورد مجازات قانونی تعیین کرده است‌.

مطابق با ماده ۲۳ قانون حمایت از مولفان، مصنفان و هنرمندان؛ هر کس تمام یا قسمتی از اثر دیگری را که مورد حمایت این قانون است به نام خود یا به نام پدید آورنده بدون اجازه او عالماً و عامداً به نام شخص دیگری غیر از خود پدید آورنده نشر، پخش یا عرضه کند. به حبس تادیبی از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.همچنین مطابق با ماده ۲۴ این قانون؛ هر کس چاپ و نشر ترجمه دیگری را به نام خود یا دیگری پخش و نشر کند به حبس تادیبی از سه ماه تا یک سال محکوم می شود.به موجب ماده ۶ قانون مطبوعات؛ ‌نشریات جز در موارد اخلال به مبانی و احکام اسلام و حقوق عمومی و خصوصی که در این فصل مشخص می‌شوند آزادند.در بند ۱۱ این ماده در خصوص سرقت های ادبی و همچنین نقل مطالب از مطبوعات و احزاب و گروههای منحرف و مخالف اسلام (‌داخلی و خارجی) به نحوی که تبلیغ از آنها‌ باشد، سخن می گوید که مطابق با قانون ممکن است حسب مورد مطابق تبصره ۲ این ماده متخلف مستوجب مجازات های مقرر در ماده (۶۹۸) قانون مجازات اسلامی باشد و در صورت اصرار‌ مستوجب تشدید مجازات و لغو پروانه می‌باشد.بنابراین در خصوص سرقت ادبی و مجازات آن در مواردی مجازات ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی اعمال می شود و مرتکب به حبس از دو ماه تا دو سال و یا شلاق تا (۷۴) ضربه محکوم شود.

که مطابق با تبصره ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی اصلاحی سال ۱۳۹۹، مجازات‌ حبس ماده فوق به نصف تقلیل می‌یابد.

وکیل سرقت ادبی

سرقت ادبی از جمله جرایم قابل گذشت است که رسیدگی به آن منوط به شکایت شاکی است. طرح شکواییه در خصوص سرقت ادبی و پیگیری پرونده کیفری در دادگاه اصولا نیازمند آشنایی با قوانین و مقررات مربوطه و روند رسیدگی دادگاه و مرجع صالح است که طبیعتا یک وکیل سرقت ادبی مجرب به سبب شناخت جامع نسبت به قوانین و مقررات این حوزه می تواند به شما یاری برساند. توجه داشته باشید که ورود به پرونده های هنرمندان و مولفان امری کاملا تخصصی و نیازمند مشورت با وکیل سرقت ادبی و وکیل هنرمندان است‌.

وکیل قاچاق کالا

آشنایی با انواع مجازات ها در جرم سرقت ادبی و نحوه اعمال تخفیف مجازات و نهاد های مخففه امری است که یک وکیل سرقت ادبی به آن آگاهی کامل دارد. توجه به تخصص و مهارت وکیل سرقت ادبی حرف اول را در پیگیری جرم سرقت ادبی می زند.

نتیجه گیری وکیل سرقت ادبی

سرقت ادبی یکی از مصادیق جرایم حوزه حقوق مالکیت فکری است که در قوانین و مقررات به جهت حفظ و جلوگیری از نقض حقوق مولفان و هنرمندان مورد توجه قانون گذار قرار گرفته است و حسب مورد برای مرتکب مجازات قانونی خاصی را در نظر گرفته است. حفظ حقوق مولفان و هنرمندان به قدری دارای اهمیت است که ایجاب می کند قانون گذار با سختگیری بیشتر در حوزه حقوق مالکیت فکری با متخلفان این حوزه برخورد کند. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه طرح شکواییه و پیگیری سرقت ادبی با  وکیل سرقت ادبی و کارشناسان موسسه حقوقی صدرا تماس بگیرید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *