تحریر ترکه به اقداماتی گفته می شود که به منظور حراست و اداره دارایی های فرد متوفی توسط قانون صورت می گیرد. معمولاً پس از فوت یک فرد، اعمال حقوقی او متوقف خواهد شد که هدف اصلی آن، حفظ حقوق تمامی وراث می باشد. تحریر ترکه شامل موارد قانونی بی شماری است که با اعمال آنها، حقوق وراث و همچنین طلبکاران احتمالی حفظ خواهد شد. این در حالی است کهبسیاری از مردم در زمینه قوانین مربوط به تحریر ترکه اطلاعات کافی ندارند. سبب گفته می شود که عدم اطلاع از قوانین مربوط به تحریر و همچنین مهر و موم ترکه ممکن است باعث تضییع حقوق بسیاری از افراد شود. با توجه به این گفته ها، بهتر است در صورت مواجه با چنین مواردی به وکیل تحریر ترکه مراجعه نمایند.
با در نظر گرفتن مواضع حقوقی این موضوع، مراجعه به وکلای تحریر ترکه بهترین گزینه برای احقاق حق تمامی وراث است. تحریر ترکه از اموری است که دارای روند دادرسی بسیار پیچیده و زمان بر است؛ بنابراین با مراجعه به مؤسسات حقوقی و مشاوره با وکیل تحریر و مهر و موم ترکه می توان اطلاعات لازم را در این زمینه کسب نمود.
تحریر ترکه چیست؟
به طور کلی تحریر ترکه به تهیه لیست اموال منقول و غیر منقول فرد متوفی گفته می شود. در این لیست تمامی دارائی ها و اموالی که به منظور تقسیم ارث و انحصار وراثت توسط کارشناسان ذی ربط انجام خواهد شد مشخص می شود. تمامی وراث با استفاده از این لیست می توانند از ریز کلیه اموال متوفی آگاه شده و آنها را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
تحریر ترکه از طریق تنظیم دادخواست توسط یک یا تمامی وراث و همچنین به دست وکیل تحریر ترکه و تسلیم آن به دادگاه و مرجع قضایی صورت می گیرد. بر اساس دادخواست تنظیم شده، دادگاه دستور چاپ و نشر آگهی را در روزنامه های کثیرالانتشار صادر می کند. این کار به منظور پیدا کردن وراث احتمالی و یا طلبکاران و ذی نفعان فرد متوفی انجام می شود. دادگاه زمان معینی را برای مراجعه این افراد به دادگاه مشخص و در روزنامه چاپ می کند؛ بنابراین در صورتی که ذی نفعان مطلع شده توسط روزنامه در زمان مشخص به دادگاه مراجعه نکنند این مورد توسط دادگاه مختومه خواهد بود.
نکات مهم در مورد تحریر ترکه
نکته قابل توجه در تحریر ترکه این است که هیچ کدام از وراث حق هیچ گونه دخل و تصرف در اموال را نخواهند داشت. به جز در مواردی که به منظور اداره امور این اموال، لازم باشد. طلبکاران و ذی نفعان دیگر به جز وراث متوفی نیز حق تنظیم دادخواست تحریر ترکه را ندارند.
در صورتی که برای ترکه ای وارثی وجود نداشته باشد، یک نفر به عنوان مدیر برای اداره این اموال از طرف دادگاه مشخص می شود. این مدیر می تواند دادخواست تحریر ترکه را تنظیم و به دادگاه ارائه نماید. لازم به ذکر است برای هر گونه انحصار وراثتی، وجود تحریر ترکه ضروری و لازم است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به وکیل تحریر ترکه مراجعه کنید.

در چه مواردی باید به وکیل تحریر ترکه مراجعه کرد؟
بسیاری از مردم، حقوق خود را از طریق مراجعه قانونی پیگیری نمی کنند. این امر ممکن است باعث تضییع و از بین رفتن حقوق این افراد و تصرف آن توسط افراد دیگر شود. در واقع دلیل اصلی عدم پیگیری قضایی افراد، کمبود وقت و ازدیاد مشغله روزانه است. در این صورت افراد به دلیل دغدغه های روزانه و کمبود وقت نمی توانند حقوق خود در زمینه تحریر ترکه را به طور قانونی از مراجع ذی صلاح پیگیری نمایند. وکیل تحریر و مهر و موم ترکه بهترین کسی است که می تواند در این زمینه به کمک افراد بیاید.
وکیل مهر و موم و تحریر ترکه همانند وکیل ارث و میراث می کوشد تا حق موکل خود را به طور تمام و کمال از ارث و دارایی فرد فوت شده دریافت نماید. هنگامی که وکیل مهر و موم و تحریر ترکه، پرونده موکل خود را بر عهده می گیرد دیگر نیازی به مراجعه موکل و شرکت او در جلسات دادگاه نخواهد بود. بلکه وکیل می تواند به وکالت از موکل خود در دادگاه حضور داشته و ادله و مدارک مورد نیاز برای اثبات حقانیت موکل خود را به دادگاه ارائه نماید.
مزیت های استفاده از خدمات وکیل تحریر ترکه
بسیاری از افراد بر این باورند که در پرونده مربوط به تحریر و مهر و موم ترکه نیازی به مراجعه به وکیل نیست. بلکه خود به تنهایی توانایی حل و فصل چنین پرونده ای را خواهند داشت؛ اما واقعیت این است تنها کسی که می تواند با استفاده از دانش و مهارت خود و از راه قانونی و طی نمودن پروسه دادرسی، پرونده را به نتیجه مطلوب برساند وکیل تحریر ترکه است.
مراجعه به وکیل می تواند صرفه جویی زیادی در هزینه ها و زمان لازم برای حل پرونده را به همراه داشته باشد؛ بنابراین بهترین و عاقلانه ترین روش برای تحریر و مهر و موم ترکه، کمک گرفتن از وکیل مجرب در این زمینه است. وکیل با پذیرفتن پرونده های مختلف در این زمینه و کسب تجربه لازم، می تواند پرونده را در کوتاه ترین زمان ممکن به نتیجه مطلوب به نفع موکل خود برساند.

چه افرادی صلاحیت تحریر ترکه را دارند؟
افرادی که می توانند تقاضای تحریر ترکه را به دادگاه تسلیم نمایند عبارت اند از:
- هر یک از افرادی که به عنوان ورثه متوفی محسوب می شوند و همچنین نمایندگان قانونی این افراد
- فرد وصی بر اداره دارائی و اموال متوفی
- قیم محجور و همچنین امین غایب به مدت ده روز از ابلاغ و تعیین سمت آنها
- طلبکاری که طلب او از فرد متوفی به سند رسمی و یا حکم قطعی قابل استناد باشد. در صورتی که طلب رهن نبوده و همچنین قرار تأمین دیگری برای آن صادر نشده باشد طلبکار می تواند به مقدار طلب خود، درخواست تحریر نماید.
- در صورت خارجی بودن متوفی، کنسول دولتی که متوفی تابعیت آن را دارد می تواند درخواست تحریر ترکه را تنظیم و به دادگاه ارائه نماید.
جمع بندی
تمامی مراحل مربوط به امور حسبی و تقسیم ارث و میراث، ظرافت و حساسیت بالایی دارند. به گونه ای که کوچک ترین سهل انگاری و عدم اطلاع از قوانین مربوطه سبب عدم حصول نتیجه آن خواهد شد. به همین دلیل بهتر است برای پیگیری و به نتیجه رسیدن چنین پرونده هایی به وکیل تحریر ترکه مراجعه کنید. موسسه حقوقی صدرا یکی از معتبرترین مراکز برای بهره مندی از بهترین و مجرب ترین وکلا در این زمینه است. شما می توانید با وکلای با تجربه این مرکز مشاوره نموده و پس از آن، وکالت پرونده تحریر ترکه خود را به موسسه حقوقی صدرا بسپارید. با این کار شاهد تسریع روند دادرسی پرونده مذکور و حصول نتایج مثبت به نفع خود خواهید بود.
بدون دیدگاه