بسیاری از افراد به صورت روزانه برای انجام معالجات خود به بیمارستان، کلینیک، مطب و درمانگاه مراجعه می کنند. اقدامات درمانی بر روی این افراد انجام شده و در برخی موارد کار به جراحی افراد نیز می کشد. همیشه تمام این معالجات با موفقیت همراه نیستند. حتی ممکن است عوارضی بر اثر قصور و خطای پزشکی نیز برای بیماران پیش آید. افرادی که با این مشکلات مواجه هستند برای حل پرونده های پزشکی خود به وکیل برای خطای پزشکی نیاز دارند؛ وکیلی که در حرفه خود تجربه و مهارت لازم را داشته و بتواند در احقاق حق بیماران نقش مؤثری داشته باشد.
در صورتی که درگیر پرونده جرائم پزشکی هستید برای بهره مندی از وکلای مجرب بهتر است به موسسه حقوقی با سابقه مراجعه نمایید.
جرائم پزشکی چیست؟
به جرائمی که توسط پزشکان و همچنین پیراپزشکان انجام می گیرد خطای پزشکی یا همان جرائم پزشکی گفته می شود. معمولاً پزشکان در قبال درمان بیماران خود تعهداتی دارند. این افراد متعهد هستند تا برای درمان بیمار خود از هیچ اقدامی فروگذار نکنند. در صورتی که پزشک در انجام وظایف خود کوتاهی و سهل انگاری نماید، ممکن است سبب ایجاد آسیب های جبران ناپذیر در جسم و روح بیمار خود شود.
جرائم پزشکی دارای موارد بسیار گسترده ای هستند. برای هرکدام از این موارد، مجازات هایی طبق قانون تعریف شده است. به عنوان مثال قصور پزشک ممکن است به نقص عضو یا حتی مرگ بیمار منجر شود. مجازات قصور پزشکی منجر به مرگ با مجازات سهل انگاری منجر به نقض عضو، متفاوت است. با مراجعه به وکیل برای خطای پزشکی می توان در مورد مجازات تعیین شده برای هر کدام از جرائم پزشکی، اطلاعات لازم را کسب نمود.

مصادیق جرائم پزشکی
از موارد مهمی که جزو مصادیق جرائم پزشکی محسوب می شوند می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- انجام تمامی امور پزشکی بر عهده پزشک معالج بوده و لازم است در محیط بیمارستان با استفاده از تجهیزات پزشکی انجام شود. این در حالی است که ممکن است پزشک برخی از مراحل درمان را به دستیاران خود بسپارد. همچنین امکان دارد پزشک عمل جراحی را در مطب خود و یا محیط درمانگاه انجام دهد. تمامی موارد یاد شده جزو تخلفات پزشکی محسوب می شوند؛ زیرا امکان دارد در این شرایط به بیمار آسیب برسد.
- افشای اسرار بیمار مانند بیماری های غیر واگیر جزو جرائم پزشکی محسوب می شود. این جرم مطابق با قانون مجازات اسلامی دارای مجازات حبس به مدت یک سال می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به وکیل برای خطای پزشکی مراجعه نمایید.
- در صورتی که پزشک هنگام عمل جراحی اقدام به انجام جنایتی مانند قطع عضو و جدا کردن عضوی از بدن نماید، مرتکب جرم شده است. این حالت در صورتی است که پزشک برای کار خود دلیل پزشکی نداشته باشد. به عنوان مثال، سقط جنین بدون داشتن گواهی پزشکی از جمله این جرائم است.
- ممکن است پزشک بر خلاف واقع نسبت به صدور گواهی اقدام نماید. به عنوان مثال برای معافیت شخصی از خدمت سربازی، گواهی صادر کند. در این حالت پزشک متحمل مجازات حبس و پرداخت جزای نقدی خواهد شد.
- کلاه برداری پزشک از بیمار نیز جزو جرائم پزشکی محسوب می شود. این امر به معنای این است که پزشک تبلیغات پزشکی خود را بر خلاف اصول و قواعد انجام دهد. این کار ممکن است ضررهای جانی و مالی فراوانی برای بیمار به همراه داشته باشد.
وکیل جرائم پزشکی
وکیل جرائم پزشکی به فردی گفته می شود که می تواند در زمینه شکایت از پزشک، به بیمار آسیب دیده مشاوره حقوقی دهد. وکیل برای خطای پزشکی تمام مراحل شکایت از پزشک را به صورت واضح به بیمار توضیح داده و در صورت صلاح دید بیمار، می تواند از او وکالت بگیرد. با این کار وکیل می تواند در غیاب موکل و بدون نیاز به حضور او نسبت به شکایت کیفری از پزشک معالج اقدام نماید. به این ترتیب بیمار به عنوان موکل محسوب شده و وکیل می تواند از طریق مراجع قانونی نسبت به طرح دعوا اقدام کند.
وکیل جرائم پزشکی با تسلط کامل بر موارد گسترده این جرائم، میکوشد تا با بهره گیری از دانش و مهارت خود، پرونده را به سود موکل خود به پایان برساند. وکیل با جمع آوری مدارک و شواهد موجود و همچنین تشخیص قابل تعقیب بودن پرونده جرائم پزشکی، نسبت به طرح شکایت اقدام می نماید. وکیل با استفاده از مهارت و تجربه خود می تواند پرونده جرائم پزشکی را در اسرع وقت و به نفع موکل خود به پایان برساند.
مراحل رسیدگی به جرائم پزشکی
به طور کلی انواع جرائم پزشکی در هر سطح و شکلی قابل پیگیری و رسیدگی بوده و باید به صورت مراحل زیر طی شوند:
- اولین مرحله، مراجعه بیمار به وکیل برای خطای پزشکی است. بیمار با ارائه توضیحات کامل در مورد شکایت خود، اطلاعات کافی را در اختیار وکیل می گذارد. وکیل با استفاده از این اطلاعات و جمع آوری مدرک بیشتر، شکوائیه ای اصولی برای شاکی تنظیم می نماید.
- در مرحله بعدی، وکیل شکوائیه را در دفتر خدمات الکترونیکی و سامانه ثنا ثبت می کند. پس از آن، شکوائیه به دادسرای انتظامی پزشکان ارجاع و برای رسیدگی به این پرونده، وقت تعیین می شود.
- در این مرحله بازپرس تحقیقات بر روی پرونده را شروع می کند. پس از آنکه ارتکاب جرم توسط پزشک محرز شد، بازپرس قرار جلب او را صادر می نماید.
- در مرحله چهارم، بازپرس اطلاعات لازم را جهت آگاهی دادستان در اختیار او قرار می دهد. پس از آگاهی دادستان از وقوع جرم توسط پزشک، نسبت به اعلام مجرمیت و صدور کیفر خواست اقدام می کند.
- پس از اعلام مجرمیت، دادسرا پرونده جرم را به منظور رسیدگی بیشتر به دادگاه ذی صلاح ارسال می کند. دادگاه پس از بررسی های لازم و شنیدن دفاعیات وکیل برای خطای پزشکی و پزشک متهم، حکم مورد نظر را صادر می کند.

جمع بندی
همانطور که گفته شد بسیاری از اعمال جراحی و معالجات پزشکی، نتایج مطلوبی را برای فرد بیمار به دنبال ندارند. در این موارد بیماران سعی می کنند این موضوع را اثبات نمایند. در این موارد، مراجعه به وکیل جرائم پزشکی متخصص می تواند کمک زیادی به اثبات خطای پزشکی و مجازات پزشک خاطی نماید. برای بهره مندی از وکلای مجرب و حرفه ای پیشنهاد می شود به موسسه حقوقی صدرا مراجعه نمایید.
موسسه حقوقی صدرا یکی از برترین مؤسسات حقوقی در رسیدگی به پرونده های جرائم پزشکی در سطح کشور است. این موسسه با بهره مندی از وکلای درجه یک کشور، بهترین عملکرد را در حل پرونده های مربوط به جرائم پزشکی دارد. موسسه حقوقی صدرا دارای سیستم مدیریتی بسیار قدرتمند می باشد. از این رو اکثر پرونده های محوله به این موسسه با موفقیت همراه هستند. شما نیز می توانید پرونده جرائم پزشکی خود را به وکیل برای خطای پزشکی موسسه حقوقی صدرا بسپارید. با این کار شاهد نتایج رضایت بخش و رسیدگی سریع به پرونده خود خواهید بود.