وکیل برای گرفتن تابعیت ایرانی

وکیل برای اخذ تابعیت ایران

تابعیت به رابطه سیاسی و حقوقی گفته می شود که شخص را به یک یا دو دولت معین پیوند می دهد. در حقیقت با اخذ تابعیت اشخاص دارای حقوق و تکالیف مربوطه می شوند و شهروند آن کشور محسوب می شوند. در بسیاری از موارد با افرادی از کشور های مختلف مواجه هستیم که ایران را برای سکونت موقت یا دائم خود انتخاب می کنند. در این موارد ممکن است این اشخاص درخواست اخذ تابعیت ایرانی داشته باشند.اخذ تابعیت ایران تحت شرایط خاص و با رعایت مراحل قانونی امکان پذیر و در مواردی نیاز به حضور در دادگاه نیز وجود دارد. لذا با توجه به آن که غالب مهاجرین از شرایط و تشریفات لازم برای اخذ تابعیت آگاهی ندارند، توصیه می شود در این خصوص به یک وکیل مجرب مراجعه کنید. با توجه به اهمیت شرایط اخذ تابعیت در این نوشتار قصد داریم شما را با اخذ تابعیت و وظایف وکیل برای گرفتن تابعیت ایرانی ( وکیل اخد تابعیت ایران ) بیشتر آشنا کنیم.

مفهوم تابعیت در قانون

تابعیت به عنوان یک حق بنیادین بشری شناخته می شود و به معنای وابستگی و تعلق یک شخص به حاکمیت است. بنابراین شخص با تابعیت از حقوق و امتیازات مختلف و البته دسته ای از تکالیف قانونی مواجه می شود. تبعه یک کشور از حقوق و مزایای مختلف مانند حق تحصیل در آن کشور، حق شرکت در انتخابات و… بهره مند می شود در مقابل نیز لازم است تکالیفی مانند مالیات یا سربازی و نظام وظیفه برای مردان و… را رعایت کند. بنابراین هر شخصی حق دارد از حمایت های یک دولت برخوردار شود و نمی توان شرایطی را در نظر گرفت که شخص بدون تابعیت بماند.

با توجه به اهمیت بسیار مسئله تابعیت قانون گذار ایرانی در راس قوانین خود یعنی قانون اساسی این امر را پیش بینی کرده است.  با مراجعه به اصل ۴۱ و ۴۲ قانون اساسی با بحث تابعیت مواجهیم. طبق اصل ۴۱ قانون اساسی؛ تابعیت کشور ایران حق مسلم هر فرد ایرانی و دولت نمی‌تواند از هیچ ایرانی سلب تابعیت کند، مگر به درخواست خود او یا در صورتی که به تابعیت کشور دیگری درآید.

همچنین در ماده ۹۷۶ قانون مدنی در مقام بیان مسئله تابعیت به دو نوع تابعیت اصلی و اکتسابی اشاره می کند. مطابق با این ماده اشخاص ذیل دارای تابعیت ایرانی هستند:

  • کلیه‌ی ساکنین ایران به استثنای اشخاصی که تابعیت خارجی آن‌ها مسلم باشد. تبعیت خارجی کسانی مسلم است که مدارک تابعیت آن‌ها مورد اعتراض دولت ایران نباشد.
  • کسانی که پدر آن‌ها ایرانی است اعم از این که در ایران یا در خارج متولد شده باشند.
  • کسانی که در ایران متولد شده و پدر و مادر آنان غیر معلوم باشد.
  • کسانی که در ایران از پدر و مادر خارجی که یکی از آن‌ها در ایران متولد شده به وجود آمده‌اند.
  • کسانی که در ایران از پدری که تبعه ی خارجه است به وجود آمده و بلافاصله پس از رسیدن به سن هجده سال تمام لااقل یک سال دیگر در ایران اقامت کرده باشند والا قبول شدن آن‌ها به تابعیت ایران بر طبق مقرراتی خواهد بود که مطابق قانون برای تحصیل تابعیت ایران مقرر است.
  • هر زن تبعه‌ی خارجی که شوهر ایرانی اختیار کند.
  • هر تبعه‌ی خارجی که تابعیت ایران را تحصیل کرده باشد.

مطالعه کنید » وکیل تغییر سن شناسنامه در تهران

مطابق با بند آخر ماده قانونی هر تبعه خارجی امکان اخذ تابعیت ایران را دارد که غالب مهاجرین به ایران به خصوص مهاجرین افغان با این مسئله مواجه هستند و از آن جا که مراحل اخذ تابعیت ایرانی برای اتباع خارجی نیازمند طی مراحل و تشریفات خاص قانونی است لذا توصیه می شود در این خصوص با وکیل برای اخذ تابعیت ایران مشورت کنید.

تفاوت تابعیت و اقامت

در بحث تابعیت توجه داشته باشید که دو اصطلاح حقوقی و سیاسی تابعیت و اقامت از یکدیگر کاملا متفاوت اند. منظور از اقامت محلی است که شخص در آن سکونت دارد و مرکز مهم امور او نیز در همان محل است اما تابعیت برای اشخاص پیوند دهنده آنان با یک دولت است. توجه داشته باشید که شرایط اخذ اقامت و تابعیت ایران از حیث قانونی تفاوت هایی دارد لذا لازم است در این خصوص با وکیل برای اخذ تابعیت مشورت کنید.

اخذ تابعیت برای اتباع خارجی

طبق قانون متقاضی اخذ تابعیت باید ۱۸ سال را گذرانده باشد و ۵ سال به طور قانونی در ایران سکونت داشته باشد و در هیچ کشور دیگری به جنایت غیر سیاسی محکوم نشده باشد. جهت اخذ شناسنامه ایرانی برای اتباع افغان که دارای پدر ایرانی یا مادر ایرانی هستند نیز مدارکی چون اصل شناسنامه پدر و مادر،گواهی ولادت، فیش بانکی، پروانه زناشویی و… لازم است که برای اطلاع بیشتر می توانید با وکیل اخذ تابعیت ایران مشورت کنید.

تابعیت فرزندان مادر ایرانی

یکی از مسائل بسیار مهم در خصوص تابعیت که غالب مهاجران افغان با آن مواجه هستند، مسئله تابعیت فرزندان مادر ایرانی است. در واقع مهاجران افغان بسیاری هستند که با بانوان ایرانی ازدواج می کنند اما قانون در ماده ۹۷۶ چنین فرضی را در نظر نگرفته است. در حقیقت طبق قانون تابعیت پدر برای فرزند اصل و مبنا قرار گرفته است و با این حساب طبق ظاهر قانون باید این گونه قائل شویم که در این حالت هم زوجه تبعه افغان محسوب می شود زیرا تابعیت شوهر طبق قانون افغانستان به او تحمیل می شود و هم فرزندان تبعه افغان محسوب می شوند.

این مسئله علاوه بر نادیده گرفتن حقوق بانوان ایرانی، فرزندان این اشخاص را با مشکلات عدیده ای چون محرومیت از تحصیل در ایران و… مواجه می کند. لذا اخیرا با تصویب قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیر ایرانی امکان درخواست تابعیت ایران برای چنین فرزندانی وجود دارد اما از آن جا که غالب اشخاص به تشریفات لازم برای درخواست تابعیت در این مورد آگاهی لازم ندارند توصیه می شود در این خصوص با وکیل اخد تابعیت ایران مشورت کنید.

وکیل برای گرفتن تابعیت ایرانی | وکیل اخد تابعیت ایران

با توجه به تشریفات پیچیده اخذ تابعیت و ناآگاهی بسیاری از مهاجرین از قوانین ایران توصیه می شود به یک وکیل برای اخذ تابعیت ایران مراجعه کنید. توجه داشته باشید که با توجه به گسترده بودن حیطه وکالت، هر وکیلی به صورت تخصصی در حیطه خود فعالیت می کند بنابراین در خصوص وکیل برای اخذ تابعیت ایران لازم است از تخصص و مهارت او در این حوزه مطمئن شوید. طبیعتا مراجعه به موسسات حقوقی به جهت برخورداری از دپارتمان های تخصصی می تواند در این زمینه کارساز و موثر باشد.

نتیجه گیری وکیل برای گرفتن تابعیت ایرانی

تابعیت رابطه حقوقی و سیاسی است که اشخاص و دولت را به یکدیگر پیوند می دهد. با تابعیت اشخاص از دسته ای از حقوق و تکالیف برخوردار می شوند و به طور کلی دولت ها بایستی روابط خود را به گونه ای تنظیم کنند که هیچ شخصی بدون تابعیت نماند. زیرا تابعیت یک حق بنیادین بشری محسوب می شود. از آن جا که ساز و کار اخذ تابعیت شرایط خاص قانونی خود را دارد لذا توصیه می شود به وکیل برای اخذ تابعیت ایرانی مراجعه کنید. در این راستا موسسه حقوقی صدرا با برخورداری از کادر مجرب وکلای حقوقی می توانند پاسخگوی مسائل و مشکلات حقوقی شما در حیطه تابعیت باشند.

مشاهده کنید » وکیل کیفری

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *