HTML tutorial

وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور

وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج کشور

انحصار وراثت از جمله مباحث مهمی است که برای بسیاری از ایرانیان مقیم خارج از کشور مطرح می شود. هنگامی که افراد مقیم خارج از کشور، مورث خود در ایران را از دست می دهند با ابهامات و سؤالاتی در زمینه انحصار وراثت روبرو می شوند. بسیاری از این افراد به دلیل وجود پاره ای از مشکلات، توانایی بازگشت به کشور و پیگیری مستقیم امور ارثی را ندارند. در این موارد، بهترین گزینه برای رسیدگی صحیح و دقیق به تقسیم ارث، مراجعه به وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور است.

وکیل با تکیه بر تخصص و دانش خود می تواند عملکردی مناسب در دفاع از موکل خود انجام داده و پرونده انحصار وراثت را به نفع موکل خود به پایان برساند. برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با مراحل انحصار وراثت افراد مقیم خارج، پیشنهاد می شود تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

اهمیت حضور وکیل در پرونده انحصار وراثت

حضور یک وکیل مجرب و متخصص در پرونده انحصار وراثت اهمیت ویژه ای برای تمام افراد به خصوص افراد مقیم خارج از کشور دارد. در واقع کمک گرفتن از وکیل تأثیر فراوانی در تسهیل روند رسیدگی و کسب نتایج مثبت برای ایرانیان مقیم خارج از کشور دارد؛ زیرا این افراد توانایی حضور مستمر در مراحل رسیدگی به پرونده انحصار وراثت در داخل کشور را ندارند. همچنین مهارت و توانایی لازم برای ارائه مدارک و ادله محکم برای حقانیت خود به دادگاه را کسب نکرده اند.

در چنین مواقعی حضور وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور در مراحل قضایی و اداری انحصار وراثت از نیازهای اصلی کسب نتایج مطلوب است. وکیل انحصار وراثت از وکلای پایه یک دادگستری بوده و در حرفه خود دانش و تبحر لازم را کسب نموده است. این فرد می تواند با آگاهی از قوانین قدیم و جدید انحصار وراثت، در صورت بروز کوچک ترین ایراد در پرونده، عملکرد خوبی از خود ارائه دهد. به این ترتیب از وارد آمدن خسارت به موکل خود و تضییع حق او جلوگیری خواهد کرد.

بخوانید...
وکیل خانواده برای مهریه

مراحل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور

در صورتی که ساکن خارج از کشور بوده و درگیر پرونده انحصار وراثت هستید لازم است مراحل زیر را به صورت دقیق از طریق وکیل خود پیگیری نمایید. به طور کلی لازم است ایرانیان مقیم خارج از کشور، پرونده انحصار وراثت را طبق مراحل زیر شروع و پیگیری نمایند:

ثبت وفات

پس از فوت مورث، لازم است افراد متقاضی به کنسولگری کشور محل اقامت مراجعه و مدارک لازم برای صدور حکم را به مأمور کنسولگری ارائه نمایند. این مدارک شامل اصل کارت ملی و شناسنامه متوفی و همچنین گواهی فوت می باشد. پس از تائید سفارت، اطلاعات دریافتی در سامانه ثبت احوال ایران ثبت شده و امکان دریافت گواهی فوت از کشور نیز میسر است.

ارسال مدارک لازم به وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور

پس از دریافت گواهی فوت لازم است گواهی به همراه مدارک متوفی برای وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور ارسال شود. این کار پس از ثبت درخواست وکالت در سامانه میخک و تعیین وکیل انجام می شود. وکیل پس از دریافت اطلاعات و مدارک، به شورای حل اختلاف آخرین شهر محل سکونت متوفی مراجعه می کند. سپس با دریافت فرم مخصوص گواهی، اطلاعات تمام افراد وارث و نسبت آنها با فرد متوفی را در گواهی درج می کند.

دریافت برگه استشهادی محضری برای انحصار وراثت

سومین مرحله از انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور، اخذ برگه استشهادی محضری می باشد. مراحل دریافت این برگه به این صورت است که سه نفر از افرادی که تمام وراث را می شناسند به دفتر ثبت اسناد رسمی مراجعه می کنند. سپس با پر کردن فرم های مخصوص استشهادیه، گواهی می دهند که این افراد چه کسانی هستند. امضای این سه نفر توسط دفتر ثبت اسناد، تصدیق و گواهی می شود.

بخوانید...
وکیل مطالبه اجرت المثل

آگاهی از وجود وراث دیگر

امکان دارد وراث احتمالی دیگری نیز در ارث فرد متوفی سهم داشته باشند. برای اطلاع دقیق از این موضوع، اطلاعات متوفی در یک آگهی در روزنامه کثیرالانتشار چاپ می شود. در صورتی که تا یک ماه، فردی ادعای وراثت کند، مراتب به اطلاع وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور رسیده و این موضوع توسط دادگاه مربوطه رسیدگی می شود. در غیر این صورت، گواهی حصر وراثت صادر خواهد شد.

پرداخت مالیات بر ارث

ارسال لیست اموال متوفی به اداره مالیات از مراحل دیگری است که به منظور تکمیل انحصار وراثت و صدور گواهی صورت می پذیرد. پس از بررسی های انجام شده توسط اداره دارایی، مبلغی به عنوان مالیات ارث تعیین می شود. مالیات ارث، هزینه ای است که از سهم الارث کم شده و متعلق به دولت است. تا زمانی که این مالیات پرداخت نشود انتقال اموال متوفی به وراث امکان پذیر نخواهد بود. لازم به ذکر است بخشی از اموال مانند حقوق بازنشستگی، مستلزم پرداخت مالیات نیستند.

صدور گواهی انحصار وراثت توسط مراجع مربوطه

پس از طی مراحل یاد شده، قاضی پرونده، گواهی انحصار وراثت را صادر خواهد کرد. این گواهی تنها به منظور شناسایی تعداد وراث بوده و در آن لیست وارثان قانونی و میزان سهم الارث هرکدام مطابق با قانون تعیین می شود.

مدارک مورد نیاز برای انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور

مدارک لازم برای انحصار وراثت افراد مقیم خارج از کشور عبارت اند از:

  • گواهی فوت
  • اصل شناسنامه و کارت ملی متوفی
  • اصل شناسنامه و کارت ملی تمامی وراث (در صورت عدم وجود مدارک یاد شده، امکان استعلام از سازمان ثبت احوال وجود دارد)
  • عقد نامه فرد متوفی در صورت ازدواج
  • وصیت نامه متوفی
  • استشهادیه حصر وراثت
بخوانید...
مجازات تهدید به آبروریزی در فضای مجازی

جمع بندی

انحصار وراثت از موضوعاتی است که بهتر است توسط وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور انجام گیرد. برای بهره مندی از بهترین و مجرب ترین وکلای کشور پیشنهاد ما مراجعه به موسسه حقوقی صدرا است. این موسسه به صورت تخصصی در زمینه پرونده های حقوقی مانند انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور فعالیت می کند. در صورتی که خواهان دادن وکالت به وکلای متخصص این مجموعه هستید می توانید به صورت رایگان با کارشناسان موسسه حقوقی صدرا مشاوره کنید. سپس با وکیل مورد نظر خود به صورت آنلاین یا حضوری در ارتباط بوده و روند رسیدگی به پرونده انحصار وراثت را پیگیری نمایید.

مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مشاوره تلفنی