وکیل اعاده حیثیت

وکیل دیه

اصطلاح اعاده حیثیت که عموما در میان افراد به کار می رود به لحاظ حقوقی و با توجه به قوانین و مقررات دارای دو معنای مختلف است. در حقیقت اعاده حیثیت به معنای بازگرداندن مقام و موقعیت سابق شخص است به طوری که بتواند مانند سایر اشخاص جامعه به فعالیت اجتماعی خود بپردازد. به طور کلی اعاده حیثیت در هنگام افترا و توهین شخصی به شخص دیگر به کار می رود. در واقع انتساب یک اتهام یا توهین به شخص در موارد بسیاری موجب وارد کردن خدشه به حیثیت و شهرت و آبروی اشخاص می شود به همین جهت فرد با شکایت می تواند اعاده حیثیت کند. اصطلاح اعاده حیثیت به لحاظ حقوقی تنها به موارد توهین و افترا و نشر اکاذیب، قذف و… که به نحوی به حیثیت اشخاص لطمه می زنند خلاصه نمی شود بلکه در قانون مجازات اسلامی و در ضمن مجازات تبعی اشخاص اصطلاح اعاده حیثیت مطرح می شود که این موضوع با مفهوم اعاده حیثیت عرفی به کلی متفاوت است. با توجه به تشریفات خاص رسیدگی به اعاده حیثیت در این نوشتار قصد داریم تا ضمن بررسی مقررات قانونی در باب اعاده حیثیت شما را با وظایف وکیل اعاده حیثیت بیشتر آشنا کنیم.

اعاده حیثیت در قانون

حفظ آبرو و حیثیت اشخاص یکی از حقوق بنیادین افراد محسوب می شود لذا هر کس قصد لطمه و خدشه به آبرو و حیثیت افراد را داشته باشد با برخورد سختگیرانه قانون گذار مواجه خواهد شد. این مسئله در قانون اساسی که در راس قوانین کشور قرار دارد گوشزد شده است مطابق با اصل ۲۲ قانون اساسی؛ حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند.

در موارد بسیاری پیش آمده است که اشخاص با جرایم مختلفی چون افترا، توهین، قذف، نشر اکاذیب و … به حیثیت و آبروی اشخاص خدشه وارد می کنند در این موارد شخص می تواند طرح شکایت اعاده حیثیت نماید و به این طریق حقوق از دست رفته خویش را بازگرداند. توجه داشته باشید که تفکیک این دسته از جرایم و اثبات آن امری دشوار و با تشریفات خاص دادرسی و قانونی است لذا توصیه می شود در این خصوص با وکیل اعاده حیثیت مشورت کنید.

معنی کفالت در حقوق

یکی از مصادیق لطمه به حیثیت و آبروی اشخاص جرم افترا می باشد. مطابق با ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی، در افترا شخصی جرمی را به دیگری منتسب می کند برای مثال ممکن است او را متهم به سرقت کند. طبیعتا این اتهام می تواند اعتبار چندین ساله شخص را از بین ببرد لذا در این حالت است که با طرح شکایت اعاده حیثیت می توان از تضییع حقوق اشخاص جلوگیری کرد. مطابق با اصلاحات قانون مجازات اسلامی در سال ۹۹ مجازات شخصی که به دیگری جرمی را منتسب می کند در حالی که امکان اثبات آن را ندارد به جزای نقدی درجه ۶ کاهش یافته است.

مشاهده کنید » وکیل کیفری غرب تهران

یکی دیگر از مصادیق لطمه به اعتبار و حیثیت اشخاص جرایم توهین و قذف است طبق قانون قذف از جمله جرایم حدی محسوب می شود. مطابق با ماده ۲۴۵ قانون مجازات اسلامی؛ قذف عبارت است از نسبت دادن زنا یا لواط به شخص دیگر هرچند مرده باشد. طبیعتا در این موارد حیثیت شخص به شدت متزلزل می شود اما با طرح شکایت و اعاده حیثیت می توان از تضییع حقوق اشخاص جلوگیری کرد.مطابق با قانون مجازات شخص قذف کننده ۸۰ ضربه شلاق حدی می باشد.

طرح شکایت برای اعاده حیثیت نیازمند رعایت تشریفات خاص قانونی است همچنین علاوه بر جبران خسارت معنوی امکان جبران ضرر ها و خسارت های مالی نیز وجود دارد که در این زمینه مراجعه به وکیل متخصص در امور کیفری و وکیل اعاده حیثیت می تواند بسیار کارساز باشد.

مهلت اعاده حیثیت

در خصوص مهلت زمان اعاده حیثیت به طور صریح در قانون زمان خاصی در نظر گرفته نشده است اما توجه داشته باشید که طرح شکایت اعاده حیثیت در اسرع وقت مزایای خاص خود را دارد و در مواردی ممکن است با تعلل و خودداری از شکایت دعوای شما مشمول مرور زمان شکایت شود یا امکان جبران خسارات معنوی و مادی از مراجع کیفری وجود نداشته باشد لذا توصیه می شود در صورت مواجهه با این مسئله در اسرع وقت با وکیل و مشاور کیفری به خصوص وکیل اعاده حیثیت مشورت نمایید.

نحوه شکایت اعاده حیثیت

طرح دعوای کیفری از جمله طرح شکایت برای اعاده حیثیت نیازمند تقدیم شکواییه به مرجع صالح یعنی دادسرا است. توجه داشته باشید که تنظیم شکواییه خود امری تخصصی است و لازم است همراه با ارائه مستندات و ادله محکمه پسند باشد. به همین جهت توصیه می شود در خصوص تنظیم شکواییه برای اعاده حیثیت با وکیل اعاده حیثیت مشورت نمایید.

طبیعتا پس از بررسی های لازم توسط دادسرا، پرونده برای صدور حکم به دادگاه کیفری مربوطه ارسال می شود که عموما در این قبیل جرایم دادگاه کیفری دو صالح به رسیدگی می باشد.

نقش وکیل اعاده حیثیت

با توجه به تخصصی شدن حوزه وکالت رسیدگی به هر یک از پرونده های حقوقی و کیفری توسط وکیل متخصص در همان حوزه دنبال می شود. توجه داشته باشید که در خصوص طرح شکایت برای اعاده حیثیت لازم است به وکیل متخصص در امور کیفری مراجعه کنید. حضور وکیل اعاده حیثیت می تواند در تسریع فرایند رسیدگی به پرونده های افترا و توهین و قذف و… نقش کلیدی داشته باشد.

همچنین وکیل متخصص در امور کیفری به دلیل احاطه کامل به فرایند دادرسی و قوانین و مقررات مربوطه بهترین تصمیم ممکن را پیش روی شما قرار خواهد داد.

نتیجه گیری

اعاده حیثیت به معنای بازگرداندن شهرت و اعتبار اجتماعی و آبروی از دست رفته شخص با انتساب های واهی و ناروا می باشد. از جمله جرایمی که به حیثیت اشخاص لطمه وارد می کند جرایم افترا، توهین، قذف و نشر اکاذیب می باشد. نحوه طرح شکایت برای اعاده حیثیت و پیگیری این دعوا یکی از حیطه ی کاری تخصصی وکیل اعاده حیثیت می باشد که به جهت احاطه و اشراف کامل به پروسه دادرسی می تواند در احقاق حقوق از دست رفته شما نقش اساسی داشته باشد. در این راستا شما می توانید با وکلا و مشاورین کیفری موسسه حقوقی صدرا در تماس باشید.

مشاهده کنید » وکیل کیفری

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *