به طور معمول بخشی از اسناد مربوط به انتقال مالکیت به صورت مبایعه نامه تنظیم می شوند. مبایعه نامه اصولاً بری خرید و فروش ملک تنظیم میگردد. در صورتی که هرگونه مشکل در جریان انتقال مالکیت به وجود آید، ابطال مبایعه نامه صورت می پذیرد. لازم است بدانید مبایعه نامه به صورت عادی، قابل تنظیم نیست. بلکه باید مراحل و تشریفات رسمی و غیر رسمی برای تنظیم آن انجام شود. به همین دلیل اکثر افراد به تنهایی قادر به تنظیم مبایعه نامه و طی نمودن مراحل آن نیستند. از این رو در این موارد، مراجعه به وکیل ابطال مبایعه نامه بهترین راه حل برای ابطال مبایعه نامه است.
در صورتی که شما نیز به استفاده از خدمات این وکلا نیاز دارید، مراجعه به موسسه حقوقی صدرا یکی از بهترین گزینه ها برای بهره مندی از وکلای خوب و حرفه ای است. این موسسه با وکلای کار بلد و مجرب از سراسر کشور همکاری می کند. شما میتوانید سؤالات و مشکلات خود را پیرامون ابطال مبایعه نامه با این موسسه در میان بگذارید. پس از آن با خیالی آسوده، انجام امور مربوط به ابطال را به موسسه حقوقی صدرا بسپارید.
مبایعه نامه چیست؟
بیع به یکی از متداول ترین عقود گفته می شود که طبق این عقد، کالایی با ارزش از شخص فروشنده یا بایع خریداری می گردد. بسیاری از عقود نیازی به تنظیم سند ندارند. به همین دلیل برای آنها از عبارت مبایعه نامه استفاده نمی شود؛ اما برای فروش زمین یا ساختمان، لازم است سندی تنظیم شود. این سند مبایعه نامه نام دارد.
در واقع مبایعه نامه به معنی انتقال مالکیت نیست. بلکه مبایعه نامه اولین اقدام برای این کار یعنی انتقال مالکیت محسوب می شود. در صورتی که مشکلی در پروسه این کار وجود نداشته باشد، انتقال مالکیت انجام خواهد شد. در غیر این صورت، مبایعه نامه فسخ یا ابطال خواهد شد. در این شرایط نیز بهتر است برای انجام امور مربوط به این کار از وکیل ابطال مبایعه نامه کمک بگیرید.

در مبایعه نامه تمامی شرایط مبیع، مشخصات فروشنده و خریدار، شرایط ایجاب و … به طور کامل درج شده است. علاوه بر موارد یاد شده می توان شرایط دیگری را به این سند افزود. البته این امر در صورتی امکان پذیر است که طرفین در مورد این شروط به توافق رسیده باشند. به طور مثال می توان شرایطی مانند ابطال مبایعه نامه در صورت عدم پرداخت ثمن را در سند درج نمود. به این صورت که بایع میتواند در صورت تأخیر یا عدم پرداخت ثمن، مبایعه نامه را ابطال نماید.
شرایط ابطال مبایعه نامه
از شرایطی که باعث ابطال مبایعه نامه می شوند می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- در صورتی که امضای قرارداد به صورت اجباری انجام شود، مبایعه نامه وجهه قانونی نخواهد داشت. به عبارت دیگر در صورتی که یکی از طرفین نسبت به امضای مبایعه نامه ناراضی بوده و یا تمایل کامل نداشته باشد، مبایعه نامه ابطال خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید به وکیل ابطال مبایعه نامه مراجعه نمایید.
- در صورتی که قصدی برای انجام معامله و پذیرش شرایط آن وجود نداشته باشد، مبایعه نامه غیرقانونی بوده و قابل فسخ است.
- عدم مشروعیت یک یا هر دوی طرفین باعث ابطال مبایعه نامه خواهد شد. به طور مثال در صورتی که فرد به سن قانونی نرسیده باشد. به صورت شرعی و قانونی مجاز به خرید و فروش و امضای مبایعه نامه نخواهد بود.
- عدم اهلیت طرفین و مالیت نداشتن یک یا هر دوی آنها نیز موجب فسخ مبایعه نامه خواهد شد.

در صورتی که نتوانید به هیچ کدام از موارد یاد شده برای ابطال مبایعه نامه استناد کنید، میتوانید از خیارات درج شده در سند برای فسخ آن استفاده نمایید. خیار تأخیر ثمن، خیار عدم رعایت شروط مبایعه نامه و خیار مجلس، از جمله خیاراتی است که می توان برای ابطال مبایعه نامه به کار برد. لازم به ذکر است که در صورتی که در انجام امور مربوط به فسخ مبایعه نامه با مشکل موجه شدید بهتر است از وکیل ابطال مبایعه نامه کمک بگیرید.
در بسیاری از مواقع تمام شروط عقد مبایعه نامه به طور کامل انجام می شود. به همین دلیل ممکن است هیچ کدام از خیارات برای ابطال آن قابل اجرا نباشند. در چنین مواقعی میتوان از اقاله استفاده نمود. از اقاله زمانی برای ابطال مبایعه نامه استفاده می شود که شرایط قرارداد به طور کامل رعایت شده باشد؛ اما هر دو طرف از این شرایط راضی نباشند. در این صورت می توانند با استناد به اقاله، مبایعه نامه را ابطال نمایند.
مشاهده کنید» وکیل فسخ قرارداد
عقد مبایعه نامه لازم است یا جایز؟
لازم است بدانید مبایعه نامه عقدی جایز نیست؛ بنابراین نمی توانید در زمان دلخواه خود آن را فسخ نمایید. مبایعه نامه نیز مانند تمام استناد مربوط به خرید و فروش، نوعی عقد لازم به شمار می رود؛ بنابراین طرفین عقد مبایعه نامه نمی توانند بدون رضایت طرف مقابل و یا خارج از قواعد قانونی، آن را فسخ نمایند.
در صورت مشاوره با وکیل ابطال مبایعه نامه اطلاعات لازم در زمینه ابطال و یا فسخ مبایعه نامه را به دست خواهید آورد. در این صورت خواهید فهمید که مبایعه نامه قابل ابطال نیست. البته در صورتی که پس از امضای سند، هنوز در مجلس حضور دارید میتوانید با توجه به خیار مجلس نسبت به ابطال مبایعه نامه اقدام کنید.
در صورتی که در مبایعه نامه زمان و شرایط خاصی برای پرداخت ذکر نشده باشد، خریدار باید ظرف سه روز ثمن را به بایع بپردازد. در غیر این صورت بایع میتواند با استناد به تأخیر ثمن نسبت به ابطال مبایعه نامه اقدام نماید.
جمع بندی
پروسه ابطال مبایعه نامه امری زمان بر و پیچیده است؛ بنابراین بهتر است انجام مراحل مربوط به این کار را به وکلای معتبر و ماهر بسپارید. وکیل می تواند با بهره گیری از دانش و تجارب خود، فسخ مبایعه نامه را در کوتاه ترین زمان ممکن به انجام برساند.
در صورتی که درگیر پرونده ابطال مبایعه نامه هستید پیشنهاد می شود به موسسه حقوقی صدرا مراجعه نمایید. این موسسه با بهره گیری از وکلای کاردان و باتجربه، پروندههای مربوط به ابطال مبایعه نامه را در اسرع وقت و با نتایج مطلوب به اتمام می رساند. شما می توانید ابتدا با وکیل ابطال مبایعه نامه این موسسه مشاوره نمایید. پس از آن، امور رسیدگی به پرونده خود را به موسسه حقوقی صدرا بسپارید.