مهریه تا چند سکه قابل اجراست؟

مهریه تا چند سکه قابل اجراست؟

در این مقاله قرار است به این سوال حقوقی که مهریه تا چند سکه قابل اجراست، طبق قانون جدید مهریه پاسخ بدهیم و بررسی کنیم که زوجه حق دریافت چه مقدار از مهریه را دارد و می تواند  آن را از زوج بخواهد.

مهریه تا چند سکه قابل اجراست؟

تا قبل از تصویب قانون حمایت خانواده 92 ، قانون گذار، محدودیتی را برای زوجه من باب مطالبه میزان مهریه اعمال نکرده بود و به او این حق را داده بود که بتواند به میزان مهریه ای که در ضمن عقد نامه به آن اشاره شده بود، خواستار دریافت مهریه خود از زوج باشد؛ اما در سال 92 قانون جدیدی در این راستا به تصویب رسید که دریافت مهریه زوجه را با محدودیت های مواجه ساخت و او را از دریافت کامل مهریه جز در معدود شرایطی منع کرد طبق ماده 22 قانون فوق الذکر، زوجه تنها تا میزان 110 سکه بهار آزادی را حق دارد که به عنوان مهریه از زوج مطالبه کند و نسبت به مازاد آن، تنها در صورتی که بتواند استطاعت مالی زوج را بر اینکه ملائت بر پرداخت کل مهریه تعیینی دارد اثبات کند می تواند آن را دریافت کند در غیر این صورت الزامی بر پرداخت مازاد بر 110 سکه برای زوج وجود ندارد.

پیشنهاد مطالعه : سریعترین راه گرفتن مهریه

مهریه تا چند سکه قابل اجراست و زوجه می تواند آن را مطالبه کند؟

میزان مهریه قابل اجرا 110 سکه بهار آزادی بوده و زوجه تنها مستحق دریافت این میزان سکه خواهد بود و نسبت به مازاد 110 تا، از دید قانون گذار، هیچ الزامی برای زوج، به پرداخت مهریه نبوده و قرار نیست من باب عدم پرداخت مهریه زن مشمول ضمانت اجرای کیفری که تحمل حبس است باشد البته اگر اثبات شود که زوج تمکن مالی کافی برای پرداخت کل مهر المسمی دارد در این صورت، ملزم به آن می گردد که کل مهریه تعیینی را به زوجه بپردازد و نمی تواند به بهانه معسر بودن از پرداخت ممانعت کند.

زوجه چگونه می تواند خواستار مطالبه مازاد 110 سکه باشد؟

طبق قانون جدید مهریه 1402، وظیفه اثبات ملائت و توانایی مالی زوج بر پرداخت حقوق مالی، با زوجه است و اوست که باید با ارائه ادله مستند و مستدل ثابت کند که همسرش ناتوان از پرداخت مهریه نبوده و می تواند که مهریه او را بپردازد و در صورتی که توانست بر دادگاه اثبات کند و استعلامات لازمه را از اداره ثبت، دریافت دارد و استطاعت مالی زوج را اثبات کند می تواند زوج را، به پرداخت مهریه ملزم کند و از زوج بخواهد که مازاد 110 سکه بهار آزادی را به او بپردازد. چرا که از دید قانون حمایت خانواده، تنها زوجه مستحق دریافت 110 سکه می باشد و نسبت به مازاد بر آن اگر ادله دلالت بر آن داشته باشد که میزان دارایی و اموال زوج به اندازه ای بوده که می تواند مازاد بر 110 سکه را بپردازد زوجه می تواند خواستار الزام زوج به پرداخت کل مهریه باشد.

 زوجه در چه شرایطی می تواند حکم جلب زوج را من باب عدم پرداخت مهریه از دادگاه خواستار شود؟

اگر زوجه توانست استطاعت مالی زوج به پرداخت 110 سکه یا مازاد بر آن اثبات کند دیگر ادعای اعسار از جانب زوج قابل قبول نبوده و او ملزم به آن گردیده که کل مهریه زوجه را به وی بپردازد و نمی تواند از پرداخت امتناع ورزد در غیر این صورت زوجه می تواند، حکم جلب زوج و اجرای مجازات حبس را من باب عدم پرداخت مهریه از دادگاه خواستار شود البته لازم به ذکر است که این ضمانت اجرای کیفری تنها راجع به میزان 110 سکه قابل اجرا بوده است.

مرد در چه شرایطی می تواند من باب عدم پرداخت مهریه ادعای اعسار کند؟

در صورتی که مرد از پرداخت مهریه، ناتوان باشد و نتواند مهریه زوجه که میزان آن 110 سکه است بپردازد می تواند با استناد به استشهادیه که دلالت بر معسر بودن وی از پرداخت مهریه دارد از دادگاه خواستار شود که به صورت تقسیطی اقدام به پرداخت کند و مهریه را بپردازد و با پذیرفته شدن ادعای زوج بر معسر بودن، زوج ملزم به آن می گردد که در اقساط تعیین شده اقدام به پرداخت کند.

اگر زوج اقساط مهریه را نپردازد تکلیف چیست؟

در صورتی که زوج از پرداخت مهریه ای که قرار است در مواعد تعیین شده آن را بپردازد امتناع کند و اثبات گردد که زوج با داشتن توانایی مالی، از پرداخت ممانعت کرده است و زوجه بتواند این موضوع را به دادگاه اثبات کند می تواند حکم جلب زوج و اجرای مجازات او را بخواهد اما در صورتی که زوج معسر باشد و ناتوان از پرداخت مهریه، من باب عدم پرداخت مهریه، مستوجب تحمل مجازات حبس نخواهد بود.

نتیجه گیری

ما در این مقاله به بررسی سوال، مهریه تا چند سکه قابل اجراست پرداختیم و بیان داشتیم که طبق قانون جدید مهریه 1402 زوجه تنها می تواند خواستار مطالبه 110 سکه بهار آزادی به عنوان مهریه خود باشد و نسبت به مازاد 110 سکه ملزم به آن است که به کمک ادله و مستندات قانونی ملائت و تمکن مالی زوج را اثبات و سپس خواستار مطالبه تمام مهریه خود از دادگاه باشد.

پیشنهادات

ما در تیم حقوقی صدرا در تلاشیم که، به همکاری وکلا و مشاورین متخصص و زبده، درصدد ارائه خدمات حقوقی به شما عزیزانی که درگیر مشکلات حقوقی بوده اید باشیم. شما می توانید جهت برخوردار شدن از خدمات مشاوره، از طریق راه های ارتباطی که در سایت به آن اشاره شده با ما در تماس باشید‌.

برخی از سوالات متداول

۱.طبق قانون جدید مهریه ۱۴۰۲،مهریه تا چند تا سکه قابل اجراست؟

طبق قانون جدید مهریه، زوجه تنها می تواند خواستار مطالبه 110 سکه بهار آزادی باشد و نسبت به مازاد بر 110 تا بایستی استطاعت مالی زوج را به اثبات برساند.

2. در چه صورتی زوجه می تواند من باب عدم پرداخت مهریه، حکم جلب زوج را خواستار شود؟

اگر اثبات شود که،زوج توانایی مالی به پرداخت مهریه را دارد و ممانعت از پرداخت کرده، این حق برای زوجه بوده که بتواند حکم جلب او را من باب عدم پرداخت مهریه خواستار شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *