حتما برای شما نیز تا کنون پیش آمده است که نسبت به یک دستگاه دولتی یا عمومی شکایتی داشته باشید. برای مثال نسبت به اقدام و تصمیمات شهرداری یا سازمان های تامین اجتماعی اعتراض داشته باشید اما سوال آن است که این شکایت را نزد چه مرجعی مطرح نماییم؟ پاسخ به این سوال در یک کلمه خلاصه می شود و آن هم دیوان عدالت اداری است. دیوان عدالت اداری بالاترین مرجع رسیدگی کننده به تخلفات اداری دستگاه های دولتی و عمومی می باشد که با هدف تسریع در رسیدگی نسبت به شکایت ها و اعتراضات اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی به تصمیمات و اقدامات نهاد های عمومی و دولتی تشکیل شده است. بنابراین عموما پرونده هایی که در دیوان عدالت اداری طرح و بررسی می شوند نیازمند تخصص خاصی است و کاملا متفاوت از نحوه ی رسیدگی دعاوی در دادگاه های عمومی اعم از حقوقی و کیفری می باشد. از این جهت حضور یک وکیل دیوان عدالت اداری می تواند در طرح و پیگیری دعوا در این مرجع تخصصی نقش به سزایی داشته باشد. با توجه به اهمیت برخورداری از وکیل در این نوشتار ابتدا با مرجع دیوان عدالت اداری و نحوه ی رسیدگی دعاوی در این مرجع آشنا می شویم و سپس به بررسی ملاک های ضروری در انتخاب یک وکیل دیوان اداری و هزینه وکیل دیوان عدالت اداری می پردازیم.
مطالعه کنید » وکیل خوب در تهران
دیوان عدالت اداری چیست؟
دیوان عدالت اداری یکی از مراجع قضایی رسیدگی کننده به دعاوی مردم علیه دستگاه های عمومی و دولتی می باشد. بر اساس اصل 173 قانون اساسی؛به منظور رسیدگی به شکایات، تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به مامورین یا واحدها با آیین نامه های دولتی و احقاق حقوق آن ها، دیوانی به نام دیوان عدالت اداری زیر نظر رئیس قوه قضاییه تاسیس می گردد. دیوان عدالت اداری در تهران مستقر است اما برای تسهیل دسترسی مردم در استان های مختلف دارای دفاتر استانی می باشد.به جهت استقرار دیوان عدالت اداری در تهران موسسه های حقوقی معتبری به صورت تخصصی خدمات مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری را ارائه می دهند همچنین غالب این موسسات حقوقی از مجرب ترین وکیل دیوان عدالت اداری برخوردار می باشند. مطابق با قانون دیوان عدالت اداری دارای شعب بدوی و تجدید نظر می باشد که به طور کلی در این شعب به شکایات ذیل رسیدگی می شود:
- شکایات نسبت به تصمیمات و اقدامات واحد های دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمان ها و موسسات و شرکت های دولتی و شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و تشکیلات و نهاد های انقلابی و موسسات وابسته به آن ها.
- تصمیمات و اقدامات ماموران مذکور در بند فوق در امور راجع به وظایف آن ها.
- رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آرا و تصمیمات قطعی مراجع اداری مانند هیات های رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون های مالیاتی، هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما، کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با قانون.
- رسیدگی به شکایات قضات و حقوق بگیران دولتی و کارمندان و سایر مستخدمان واحد ها و موسسات به جهت تضییع حقوق استخدامی آن ها.
طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
نحوه ی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری نیازمند دقت و توجه بیشتری است زیرا قضات شاغل در دیوان عدالت اداری از قضات متبحر و با تجربه می باشند. همچنین نحوه ی طرح دادخواست و شکایت نزد دیوان عدالت اداری تفاوت های ظریفی با طرح شکایت در سایر مراجع عمومی قضایی دارد که حتی غالب وکلا با این روند آشنا نیستند. به همین جهت نحوه ی طرح دعوا در دیوان عدالت اداری کاملا تخصصی است ضمنا از این جهت که یک طرف دعوا همواره یک دستگاه عمومی و دولتی است که اصولا از قدرت خاصی برخوردار است و در میدان دفاع می تواند پر قدرت نزد دیوان عدالت اداری حاضر شود پس لازم است دقت و توجه خاصی در طرح این دعاوی نزد دیوان عدالت اداری داشته باشید. اصولا انتخاب وکیل دیوان عدالت اداری به جهت مهارت خاص و آشنایی با ظرایف طرح شکایت نزد دیوان عدالت اداری می تواند خیال شما را بابت طرح و پیگیری پرونده در دیوان راحت کند از این جهت بهتر است پیش از طرح شکایت نزد دیوان عدالت اداری حتما با یک مشاور حقوقی متخصص در امور دیوان اداری یا یک وکیل دیوان عدالت اداری مشورت نمایید. رسیدگی به شکایت در دیوان عدالت اداری همانند دیگر مراجع عمومی قضایی نیازمند تقدیم دادخواست است. دبیرخانه دیوان یا دفاتر استانی دادخواست های تقدیمی را ثبت نموده و به دادخواست دهنده رسید می دهند. پس از بررسی کامل بودن دادخواست قاضی شعبه دیوان عدالت اداری شروع به رسیدگی می نماید. در موارد ضروری امکان رسیدگی به پرونده های دیوان عدالت اداری به صورت خارج از نوبت نیز وجود دارد. همچنین اصولا رسیدگی به شکایات در دیوان عدالت اداری به صورت غیر حضوری انجام می شود.
مطالعه کنید » وکیل کیفری غرب تهران
وکیل دیوان عدالت اداری
با توجه به شیوه ی خاص رسیدگی به شکایات در دیوان عدالت اداری برخورداری از وکیل دیوان عدالت اداری ضروری به نظر می رسد. انتخاب وکیل در تمام مراحل حقوقی در دیوان و تسریع روند دادرسی و جلوگیری از هزینه ی دوباره برای طرح دعوا در دیوان می تواند بسیار کارساز باشد. وکیل دیوان عدالت اداری با سایر وکلا تفاوتی اساسی دارد زیرا برای رسیدگی به پرونده های دیوان عدالت اداری باید شناخت جامعی نسبت به قوانین و مقررات اداری داشت و طبیعتا همه ی وکلا از چنین شناختی برخوردار نیستند ضمن این که صرف آشنایی با مقررات اداری نمی تواند پرونده های مطروحه در دیوان عدالت اداری را به سرانجام برساند بلکه لازم است وکیل دیوان عدالت اداری در طرح و رسیدگی به چنین پرونده هایی دارای سابقه باشد. بنابراین در انتخاب یک وکیل دیوان عدالت اداری توجه به موفقیت او در پرونده های قبلی مطرح شده در دیوان می تواند بسیار موثر باشد. طرح شکایت در دیوان نیازمند ارائه ی مدارک و مستندات قوی و محکمه پسند است که طبیعتا یک وکیل دیوان عدالت اداری به خوبی می داند در چه زمانی از این مستندات به نفع موکل خویش و در جهت احقاق حقوق او استفاده نماید. بنابراین انتخاب یک وکیل خوب و با تجربه در امور دیوان عدالت اداری می تواند در موفقیت پرونده ی شما نقش به سزایی داشته باشد.
هزینه وکیل
طبیعتا یکی از دغدغه های اشخاص در انتخاب وکیل دیوان عدالت اداری میزان حق الوکاله و هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری می باشد. توجه داشته باشید که از آن جا که دیوان عدالت اداری عالی ترین مرجع رسیدگی به تخلفات اداری می باشد تنها وکلای پایه یک امکان پذیرش وکالت شاکی در دیوان را خواهند داشت و با چنین قیدی طبیعتا کارآموزان وکالت از دایره ی وکالت در دیوان عدالت اداری خارج می شوند. چنین امری خود گویای اهمیت نحوه ی رسیدگی به پرونده های مطروحه در دیوان است. بنابراین وکیل دیوان عدالت اداری باید از تخصص و مهارت خاصی برخوردار باشد. طبیعتا برخورداری از خدمت تخصصی یک وکیل نیازمند صرف هزینه است اما در میزان هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری توجه داشته باشید که لزوما پرداخت حق الوکاله بالا به معنی موفقیت صد در صدی وکیل در پرونده ی شما نیست بلکه آن چه موفقیت پرونده را تضمین می نماید تخصص و مهارت علمی و عملی وکیل است. انتخاب وکیل از یک موسسه حقوقی معتبر می تواند هم به لحاظ هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری مناسب باشد و هم بابت تخصص و دانش وکیل شما را مطمئن سازد.
نتیجه گیری
دیوان عدالت اداری یکی از مراجع قضایی تخصصی در رسیدگی به شکایات و اعتراضات مردم نسبت به تصمیمات و عملکرد دستگاه های عمومی و دولتی می باشد. نحوه ی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری به جهت آن که دیوان عدالت اداری عالی ترین مرجع رسیدگی به دعاوی اداری می باشد نیازمند بهره مندی از یک وکیل دیوان عدالت اداری است. در این راستا موسسه حقوقی صدرا به عنوان یکی از موسسات حقوقی پیشرو در طرح شکایت و پیگیری دعاوی مربوط به دیوان عدالت اداری آماده خدمت رسانی به شما می باشد.
مطالعه کنید » وکیل تغییر سن شناسنامه در تهران
[…] مطالعه کنید » وکیل دیوان عدالت اداری […]