شرکت دانش بنیان شرکتی است که با استناد به آیین نامه تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان ،موسسات خصوصی یا تعاونی هستند که با هدف افزایش علم و ثروت ، توسعه اقتصادی مبتنی بر دانش و دستیابی به اهداف علمی و اقتصادی در راستای گسترش اختراع و نوآوری و در نهایت تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه ( شامل طراحی و تولید کالا و خدمات ) در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان ( به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط ) تشکیل می شود . در این مقاله در خصوص وکیل ثبت شرکت دانش بنیان و مشاوره دانش بنیان صحبت خواهیم کرد.
برای ثبت شرکت در ابتدا باید شرکت ثبت کنید. میتواند شرکت از نوع مسئولیت محدود ، شرکت سهامی خاص و یا شرکت سهامی عام باشد. سپس طبق فرآیند گفته شده در این مقاله پیش روید.
صاحبان ایده ها به منظور استفاده از خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی باید مراحل زیر را طی نمایند:
تهیه و تنظیم برنامه کسب و کار ، مشاوره دانش بنیان و وکیل ثبت شرکت دانش بنیان
_ فهرست کالاها و خدمات دانش بنیان
مرحله اول: تاسیس شرکت یا موسسه حقوقی خصوصی یا تعاونی
ابتدا با توجه به صراحت قانون باید شرکت یا موسسه حقوقی خصوصی یا ثبت شرکت تعاونی ثبت شود. امکان مشارکت در تاسیس شرکت یا موسسه حقوقی خصوصی یا تعاونی با نهادهای دولتی یا دانشگاه ها و پژوهشگاه ها که آنها نیز امکان دریافت مستقیم خدمات را ندارند با رعایت حداکثر سهام دولتی 49% امکان پذیر می باشد.

شرکتهاي متقاضي پس از توليد کالاها و خدمات دانش بنيان يا ارايه برنامه توليد (براي شرکتهاي نوپا)، بر مبناي آيين نامه مصوب کارگروه، ارزيابي شده و براي يک مدت محدود مي توانند از تسهيلات و مزاياي قانون استفاده کنند و براي تمديد زمان استفاده از مزاياي قانون، بايد دوباره ارزيابي شوند.
لذا درباره امکان استفاده از مزاياي قانون، در زمان ثبت شرکت نميتوان اظهار نظر کرد و ارزيابي بر مبناي عملکرد شرکتها پس از ثبت و فعاليت شرکت انجام مي شود.
مرحله دوم:
دانش بنیان شدن شرکت
هر شرکتی باید چهار مرحله را طی کند تا پس از ارزیابی صلاحیت، به عنوان شرکت دانش بنیان شناخته شود. متقاضیان باید بعد از تکمیل تمامی بخشهای خواسته شده در سامانه daneshbonyan.ir به بارگزاری مدارک خواسته شده بپردازند.
مستندات مورد نیاز برای درخواست دانش بنیان شدن، شامل تصویر مجوزهای شركت (مجوز تأسیس، پروانه بهرهبردای)، تصویر آگهی تاسیس به همراه آخرین تغییرات شركت در روزنامه رسمی، آخرین لیست بیمه شركت به همراه خلاصه وضعیت دستمزد، حقوق و مزایا، تصویر آخرین اظهارنامه مالیاتی ارسالی به سازمان امور مالیاتی، رزومه یا كاتالوگ شركت، نمودار سازمانی شركت هستند.
کارگروه ارزیابی شرکت های دانش بنیان نیز جلسه ای را با شرکت برگزار می کند تا مراحل دانش بنیان شدن شرکت ها طی شود.
معرفی شرکت دانش بنیان به صندوق نوآوری و شکوفایی
- آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات
- آیین نامه ارزیابی و تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان
- دستورالعمل تشخيص صلاحيت، رتبه بندي و صدور مجوزشركتها و موسسات دانش بنيان
- شيوه نامه اجرايي تشخيص صلاحيت، رتبه بندي و صدور مجوزشركتها و موسسات دانش بنيان
- شیوه نامه ایجاد شرکت های دانش بنیان-ویژه دانشگاه ها
- مدارک ذیل جهت ثبت اطلاعات در سامانه
مرحله سوم:
مراجعه به سایت صندوق نوآوری و شکوفایی برای آشنایی با خدمات
مرحله چهارم:
پس از دریافت نامه از طرف صندوق ،پرکردن پرسشنامه ها در بخش خدمات صندوق به شرکت های دانش بنیان ، از طریق سایت صندوق نوآوری و شکوفایی
برای ثبت شرکت کافی است شرکتی ثبت کرده باشید و سپس برای شرکت گواهی دانش بنیان از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت نمایید. برای دریافت این گواهی شرکتها باید شاخصهای تشخیص شرکت دانش بنیان را داشته باشند که به دو دسته شاخصهای عمومی و شاخصهای اختصاصی تقسیم میشوند. تمام شرکتهای متقاضی باید علاوه بر داشتن شاخصهای عمومی در یکی از سه دسته تعریف شده شاخصهای اختصاصی قرار بگیرند. این شاخصها عبارتاند از:

شاخصهای عمومی:
حداکثر دو سوم اعضای هیئت مدیره شرکت متقاضی ثبت دانش بنیان باید این شاخصها را داشته باشند:
حداقل مدرک کارشناسی
سابقه ۳ سال فعالیت کاری یا علمی در حوزه فعالیت شرکت و یا داشتن سابقه مدیریتی
سابقه حداقل یک اختراع ثبت شده داخلی یا خارجی مرتبط با حوزه کاری شرکت
حداقل نیمی از درآمد شرکت در یک سال مالی گذشته از فروش فناوری، کالا یا خدمات دانش بنیان (شامل خدمات تحقیق و توسعه و طراحی مهندسی مرتبط با فهرست کالاهای دانش بنیان و خدمات تخصصی دانش بنیان) آن شرکت از طریق قرارداد باشد.
سابقه بیمه پرداختی برای حداقل 3 نفر از کارکنان تمام وقت شرکت،حداقل 6 ماه باشد.
شاخصهای اختصاصی
شرکتهای متقاضی علاوه بر شاخصهای عمومی، باید کلیه شرایط اختصاصی یکی از دستههای زیر را داشته باشند.
- شرکتها و موسسات دانش بنیان نوپا
- شرکتها و موسسات دانش بنیان تولیدی
- شرکتها و موسسات دانش بنیان صنعتی
- شرکتها و موسسات دانش بنیان فرآیندی و خدماتی
- شرکتها و موسسات دانش بنیان تجاری سازی
- شرکتها و موسسات دانش بنیان نرم و هویت ساز
نتیجه گیری وکیل ثبت شرکت دانش بنیان
شرکتها و مؤسسات متقاضی دریافت گواهی دانش بنیان باید در سامانه کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان به آدرسwww.daneshbonyan.ir ثبت نام نمایند. پس از ثبت نام و ارسال مدارک مربوطه و درخواست بررسی دانش بنیان بودن این کارگروه جواب درخواست را از طریق ایمیل و پیامک به شما اعلام خواهد کرد.
دولت برای شرکتهای دانش بنیان تسهیلاتی مانند فروش اقساطی و لیزینگ محصولاتشان، تأمین دفترکار در پارکهای فناوری، وامهای کم بهره و قرض الحسنه، یارانههای سود تسهیلات، تأمین دستمزد نخبگان، واگذاری شهرک صنعی، مشارکت در سرمایهگذاری و … را تدارک دیده است تا بتواند از اهداف کلی نظام و خودکفایی صنعتی و دانش برخوردار شود.
از این رو ثبت شرکت دانش بنیان علاوه بر تضمین سرمایه گذاری و قابلیت تولید صنعتی طرحها، معافیتها و تسهیلاتی به همراه دارد که موجب موفقیت هر کسبوکار نوپایی خواهد شد. جهت بهره برداری از خدمات وکیل ثبت شرکت دانش بنیان و یا مشاوره دانش بنیان با ما در ارتباط باشید.
برای آگاهی از جزئیات تبدیل شرکتهای مسئولیت محدود یا شرکت تعاونی به شرکت دانش بنیان با موسسه حقوقی صدرا تماس بگیرید.
مدرک کارشناسی و حداقل ۳ سال فعالیت کاری یا علمی در حوزه فعالیت شرکت
مراجعه به سایت صندوق نوآوری و شکوفایی
تسهیلاتی مانند فروش اقساطی و لیزینگ محصولاتشان، تأمین دفترکار در پارکهای فناوری
سابقه حداقل یک اختراع ثبت شده داخلی یا خارجی مرتبط با حوزه کاری شرکت
بدون دیدگاه