سریع ترین راه گرفتن حکم تخلیه

سریع ترین راه گرفتن حکم تخلیه

امتیاز دهید post

سریع ترین راه گرفتن حکم تخلیه، موضوعی که بسیاری از مالکین ملک مسکونی یا تجاری، بعد از پایان یافتن موعد قرارداد اجاره با آن درگیر بوده و تلاش خود را دارند که، در کوتاه ترین زمان ممکن اخراج مستاجری را که از تخلیه کردن ملک، ممانعت کرده است را از دادگاه خواستار شوند.

سریع ترین راه گرفتن حکم تخلیه

قبل از پاسخ به سوال سریع ترین راه گرفتن حکم تخلیه، لازم است با مفاهیم حکم تخلیه و دستور تخلیه فوری آشنا شویم و تفاوت فی مابین آنها را مورد بررسی قرار دهیم:

حکم تخلیه و دستور تخلیه هر دو اشاره به تخلیه ملک دارد و موجر به موجب آن قرار است خواستار تخلیه ملک خود از مستاجری باشد که ممانعت از تخلیه ملک کرده و حاضر نیست بعد از منقضی شدن موعد قرارداد، ملک را تحویل موجر بدهد بین این دو اصطلاح حقوقی تفاوت هایی وجود داشته که موجر قبل از طرح دعوی خود بایستی بدان توجه کند.

مواردی که موجر می تواند خواستار تقاضای تخلیه فوری ملک از مستاجر باشد:

۱.زمانی که موعد قرارداد اجاره شمای موجر با مستاجر مربوط به سال 76 به بعد باشد.

۲.زمانی که ملک مسکونی باشد، به بیان دیگر زمانی که قرارداد اجاره شما مربوط به یک ملک مسکونی باشد و موعد قرارداد منقضی شده شما می توانید تقاضای دستور فوری تخلیه را از دادگاه خواستار شوید در غیر این صورت اگر قرارداد مربوط به یک ملک تجاری باشد و حق سرقفلی در آن وجود داشته باشد شما تنها می توانید به موجب تقاضای حکم تخلیه، و طی کردن مراحل دادرسی، خواستار تخلیه ملک خود باشید.

۳.زمانی که قرارداد اجاره شما در دو نسخه تنظیم شده و به امضای دو شاهد رسیده باشد.

۴.علت تخلیه ملک، منقضی شدن موعد قرارداد اجاره باشد و به عللی دیگر که در قانون موجر و مستاجر 56 به آن اشاره شده از جمله تعدی و تفریط مستاجر، نیاز شخصی موجر به ملک و …… نباشد در غیر این صورت شمای موجر بایستی دادخواست خود را تحت عنوان حکم تخلیه ملک تنظیم و به دادگاه ارائه دهید.

پیشنهاد مطالعه : سریعترین راه گرفتن مهریه

حکم تخلیه

اگر قرارداد تنظیم شده شما فاقد یکی از مواردی باشد که در بالا به آن اشاره کردیم شمای موجر بایستی خواسته خود را تحت عنوان حکم تخلیه از دادگاه خواستار شوید و نمی تواند با استناد به دستور تخلیه که سریع ترین راه گرفتن حکم تخلیه بوده خواستار اخراج مستاجر از ملک خویش باشید.

تفاوت حکم تخلیه و دستور تخلیه

همان گونه که گفتیم شما به موجب دستور تخلیه می توانید در کوتاه ترین زمان ممکن خواستار الزام مستاجر به تخلیه ملک باشید اما در رابطه با حکم تخلیه من باب اینکه نیاز است جلسات دادرسی تشکیل شود و موجر و مستاجر با حضور در جلسات شورای حل اختلاف یا دادگاه در مقام دفاع از خود باشند ممکن است این پروسه کمی زمان بر باشد و موجر به فوریت نتواند مستاجر را از ملک خود اخراج کند.

مورد دیگر آن است که در رابطه با دستور تخلیه، از آنجایی که حکمی قرار نیست صادر شود و صرفا با دستور قاضی به ضابط دادگستری، قرار است تخلیه ملک صورت بگیرد پروسه تخلیه ملک به فوریت انجام می گیرد اما در رابطه با حکم تخلیه، اجرای آن منوط به قطعیت داشته و تا زمانی که کلیه مراحل دادرسی و اعتراض طی نشود نمی توان اخراج مستاجر از ملک را خواستار شد.

مرجع صلاحیت دار برای رسیدگی به دعوی تخلیه

 شمای موجر قبل از طرح دعوی بایستی به این موضوع دقت داشته باشید که قرار است نسبت به ملک مسکونی تخلیه صورت بگیرد یا ملک تجاری، سپس اقدام به طرح دعوی نمایید و به مرجع صلاحیت دار دادخواست خود را تقدیم کنید تا من باب عدم صلاحیت ذاتی مرجع رسیدگی کننده، خواسته شما رد نشود و به آن ترتیب اثر داده شود.

نکته: در کلیه موارد، صدور دستور و یا اجرای حکم تخلیه، با شورای حل اختلاف بوده، جز موردی که تخلیه مربوط به ملک تجاری باشد و یا قرارداد اجاره مربوط به قبل از سال 76 باشد که در این دو حالت دیگر شورای حل اختلاف صلاحیت نداشته و موجر بایستی دادخواست خود را در دادگاه محل وقوع ملک مطرح سازد.

آیا مستاجر می تواند مانع از اجرای حکم تخلیه شود؟

موجر به عنوان مالک عین مستاجره، این حق را دارد که در شرایطی از جمله منقضی شدن موعد قرارداد اجاره، تخلیه ملکش را از سوی مستاجر خواستار شود و او را ملکش اخراج کند اما در شرایطی علی رغم داشتن این حق، مستاجر حق برخورداری از منافع ملک را داشته و می تواند از تخلیه ملک ممانعت کند.

1.در شرایطی که بتواند به دادگاه اثبات کند که موعد اجاره بعد از منقضی شدن توسط موجر، تمدید شده و به مستاجر این حق داده شده که حق برخورداری از منافع عین مستاجره را داشته باشد.

2.اثبات شود که موجر به اجاره نامه جعلی استناد کرده و به موجب آن خواسته اثبات کند که موعد قرارداد منقضی شده و تخلیه ملک را از دادگاه خواستار شود.

با اثبات شدن ادعای مستاجر، دادگاه به ابطال دستور تخلیه یا حکم تخلیه حکم خواهد داد و به مستاجر اجازه برخورداری از منافع عین مستاجره را خواهد داد.

 نتیجه گیری

ما در این مقاله، موضوع  تخلیه ملک استیجاری و سریع ترین راه گرفتن حکم تخلیه برای اخراج مستأجر،از ملک موجر را مورد بررسی قرار دادیم و بیان داشتیم که اگر مستأجر از تخلیه ملک، ممانعت کند موجر چگونه می تواند حکم تخلیه فوری را خواستار شود و مستاجر را از ملک بیرون کند.

پیشنهادات

ما در تیم حقوقی صدرا در تلاشیم که بهترین خدمات حقوقی را به شما عزیزان، ارائه دهیم شما می توانید جهت برخورداری از خدمات ما از طریق راه های ارتباطی که در سایت به آن اشاره شده با ما در تماس باشید.

برخی از سوالات متداول

1.سریع ترین راه گرفتن حکم تخلیه چیست؟

دستور تخلیه سریع ترین راه گرفتن حکم تخلیه بوده که تنها تحت شرایط خاصی از سوی موجر قابل پذیرش می باشد.

۲.در چه شرایطی مستاجر می تواند خواستار ابطال حکم تخلیه ملک از دادگاه باشد؟

در شرایطی که مستأجر بتواند اثبات کند که موجر موعد قرارداد را تمدید کرده و به مستاجر اجازه برخورداری از منفعت ملک را داده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *