جنبه عمومی جرم قصور پزشکی

جنبه عمومی قصور پزشکی

خطای پزشکی یکی از معضلاتی است که بسیاری از بیماران با آن سر و کار دارند. قصور پزشکی رویدادی است که بر اثر اهمال، بی مبالاتی و عدم انجام وظایف درمانی توسط پزشک اتفاق می افتد. در برخی موارد این قصور منجر به صدمات جزئی در بیمار می شود؛ اما در بسیاری از مواد، قصور پزشکی، اتفاقات ناگواری مانند فوت بیمار را نیز به دنبال دارد. قصور پزشکی همانند برخی از جرائم، دارای جنبه خصوصی می باشد. جنبه خصوصی شامل پرداخت دیه و جبران خسارت وارده توسط پزشک است. جنبه عمومی جرم قصور پزشکی نیز به پرداخت جزای نقدی، حبس و یا محرومیت از حقوق اجتماعی مربوط می شود.

قصور پزشکی از مسائل پیچیده ای است که اثبات آن توسط افراد عادی به زمان زیادی نیاز دارد. در حالی که با مراجعه به وکیل جرائم پزشکی می توان این پرونده را بدون دردسر و با کسب نتایج دلخواه به پایان رساند. در این راستا مؤسسه حقوقی صدرا آماده ارائه خدمات مشاوره و وکالتی خود به مراجعین عزیز است. شما می توانید با مراجعه به این موسسه، از حضور وکلای کاردان و مجرب در پرونده جرائم پزشکی خود اطمینان داشته باشید.

مشاهده کنید » وکیل قصور پزشکی

انواع قصور پزشکی

بیشترین شکایت بیماران و بستگان آنها از پزشکان به مواردی مانند خطا در تشخیص بیماری، بی احتیاطی، عدم انجام مراقبت های بعد از عمل و … مربوط است.

در صورتی که بر اثر قصور پزشک، از لحاظ مالی یا جانی متضرر شده اید، می توانید از او شکایت کنید. بهتر است برای تسریع رسیدگی و کسب نتایج موفقیت آمیز، پرونده خود را به یک وکیل مجرب و توانا بسپارید. چرا که وکیل با طی کردن پرونده های مختلف، با پروسه رسیدگی به جنبه عمومی جرم قصور پزشکی آشنایی کامل دارد. پس می تواند بهترین عملکرد را برای دفاع از موکل خود و احقاق حق او انجام دهد.

برخی از مهم ترین انواع قصور پزشکی عبارت اند از:

سهل انگاری در انجام وظایف پزشکی و عدم رعایت موازین علمی

پزشکی از اموری است که به تخصص و دانش بالایی نیاز دارد؛ بنابراین در صورتی که افراد فاقد صلاحیت، اقدام به ارائه خدمات پزشکی نمایند مرتکب جرم شده اند. به عنوان مثال جراحی زیبایی یکی از رشته هایی است که به تخصص لازم در این حوزه نیاز دارد. پس جراحان دیگر نمی توانند این عمل را انجام دهند. چرا که دانش و مهارت لازم برای انجام اعمال زیبایی را کسب نکرده اند. پس در صورتی که پزشک جراح یا پزشک عمومی، اقدام به جراح زیبایی کند مرتکب جرم شده است.

طبق قانون مجازات اسلامی و آئین نامه رسیدگی به تخلفات پزشکی، پزشک متخلفی که اقدام به جراحی خارج از حیطه تخصصی خود کرده است باید هر گونه خسارت ناشی از نقص عضو یا تلف شدن جان را به بیمار یا بستگان او بپردازد. مجازات جنبه عمومی جرم قصور پزشکی ناشی از عمل جراحی خارج از حوزه تخصصی، 6 ماه حبس، تعلیق از فعالیت های پزشکی و در برخی موارد، لغو پروانه طبابت است.

افشای اسرار بیمار

طبق آموزه های دین مبین اسلام، رازداری یکی از محاسن اخلاقی است. در کتاب آسمانی قرآن نیز خداوند بارها مسلمانان را به رازداری و نگهداری امانت دعوت می نماید. رازداری یکی از اصول اخلاق پزشکی نیز به شمار می رود؛ بنابراین پزشک باید در نگهداری اطلاعات بیمار مانند نوع بیماری، نوع معالجه و … تلاش کرده و از افشای اسرار بیمار خودداری نماید.

مشاوره حقوقی نظام پزشکی

در ماده 648 قانون مجازات اسلامی آمده است: هرگاه پزشکی در راستای افشای اسرار بیمار، اقدام به چاپ مقاله در روزنامه به همراه نام بیمار و نوع بیماری او نماید دچار تخلف پزشکی شده است. در غیر این صورت، طبق مقررات صنفی، پرونده پزشک متخلف برای رسیدگی به دادگاه انتظامی ارجاع داده خواهد شد.

انجام اقدامات خلاف شئونات پزشکی

احترام به حقوق بیمار از جمله وظایفی است که در فرهنگ جوامع مختلف به آن اشاره شده است. بر این اساس پزشک باید از انجام فعالیت هایی که دارای جنبه عمومی جرم قصور پزشکی هستند خودداری نماید. اعتیاد، فساد اخلاقی، کلاه برداری، تبانی با موسسات خصوصی و … از جمله اقداماتی هستند که شئونات پزشکی را زیر سؤال می برند.

نحوه رسیدگی به جنبه عمومی جرم قصور پزشکی

در صورتی که در طول پروسه درمان خود یا بستگانتان متوجه قصور پزشکی و متحمل خسارت شدید می توانید به مراجع ذی صلاح شکایت نمایید. دادگاه عمومی، دادسرای جرایم پزشکی، شورای حل اختلاف و سازمان تعزیرات عمومی از جمله مراجعی هستند که در آن به پرونده قصور پزشکی رسیدگی می شود.

پس از طرح شکایت، کارشناسی از سوی نظام پزشکی برای بررسی بیشتر تعیین می شود. در صورت احراز ادعای شاکی مبنی بر قصور پزشکی برای کارشناس، پزشک یا پرستار خاطی باید خسارت بیمار را جبران نماید.

کلیه دانشگاه های علوم پزشکی و در رأس آنها وزارت بهداشت، وظیفه نظارت بر عملکرد تمام مطب ها، بیمارستان ها و مؤسسات پزشکی را بر عهده دارند. در صورتی که مراکز مذکور متوجه قصور پزشکی شوند باید مراتب را برای رسیدگی و صدور رأی نهایی ارسال نمایند. به این ترتیب مجازات جنبه عمومی جرم قصور پزشکی تعیین خواهد شد.

مجازات جرم قصور پزشکی

کلیه پزشکان و کادر درمانی که در پرونده قصور پزشکی، مجرم شناخته شوند بر اساس شدت خسارت وارده، به مجازات های زیر محکوم خواهند شد:

  • توبیخ و تذکر شفاهی از سوی هیئت مدیره نظام پزشکی محل کار
  • توبیخ کتبی به همراه درج در پرونده پزشکی
  • محرومیت از انجام طبابت از 3 ماه تا 1 سال
  • محرومیت از طبابت از 1 تا 5 سال
  • محرومیت دائم از طبابت، پرداخت دیه و تحمل حبس

کلام آخر

موسسه حقوقی صدرا از مراکز معتبر برای رسیدگی به پرونده های حقوقی مختلف است. این مرکز از حضور وکلای کاردان و خبره از سراسر کشور بهره مند می باشد. به همین دلیل کلیه پرونده های محوله به موسسه حقوقی صدرا با نتایج بسیار خوبی برای موکلین همراه است. با سپردن پرونده قصور پزشکی خود به وکلای حرفه ای این موسسه، شاهد کسب نتایج مثبت دادگاه در اسرع وقت خواهید بود. اگر در زمینه جنبه عمومی جرم قصور پزشکی نیز پرسش هایی برایتان پیش آمد می توانید به صورت رایگان در تمام ایام هفته با مشاوران موسسه حقوقی صدرا تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *